Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Π. Ηλιόπουλος: «Η συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο με το ΤΕΙ Θεσσαλίας θα οδηγήσει στη διάλυσή του»
Π. Ηλιόπουλος: «Η συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο με το ΤΕΙ Θεσσαλίας θα οδηγήσει στη διάλυσή του»

Π. Ηλιόπουλος: «Η συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο με το ΤΕΙ Θεσσαλίας θα οδηγήσει στη διάλυσή του»

Ερώτηση κατέθεσε ο ς Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για το σχέδιο δημιουργίας ενός νέου μεγάλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσα από την συνένωση με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο ς Μαγνησίας ζητά την άμεση την πρόταση αυτή, καθώς το ανορθόδοξο αυτό «πάντρεμα» είναι ξεκάθαρο πως εξυπηρετεί ψηφοθηρικούς λόγους και όχι την εύρυθμη λειτουργία της Πανεπιστημιακής  κοινότητας και αφορά δύο Τμήματα στην Λάρισα, από ένα στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, δώδεκα στον Βόλο και δύο στη Λαμία.

Εύλογα έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην , της οποίας τονίζουν πως η συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπως επιχειρείται, δεν ανατρέπει μόνο το ίδιο το «μοντέλο» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά δημιουργεί κινδύνους βιωσιμότητας και εκτιμάται ότι είναι ζήτημα χρόνου να καταρρεύσει, στοιχίζοντας στο μεταξύ στο ίδιο το ίδρυμα την ανάσχεση της πορείας του!

Επιπλέον τονίζουν πως η  βιασμένη αυτή θα δημιουργήσει όχι το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην χώρα, όπως διαλαλεί το , Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά το «Πρώτο Τόσο Μεγάλο Ελληνικό Σκορποχώρι».

Η μονάδα που πάει να δημιουργηθεί δεν μπορεί να είναι διοικήσιμη σε κανένα επίπεδο. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το κατασκεύασμα, χωρίς οργανωτική, χωρική και ακαδημαϊκή  συνοχή, με τις εντάσεις και τις διεκδικήσεις στις τοπικές κοινωνίες  που προβάλλονται και τελικώς επικρατούν, να ορθοποδήσει. Είναι θέμα χρόνου να  αλλοιωθεί και να καταρρεύσει!

Επί προσθέτως οι ανώτατοι Πανεπιστημιακοί κύκλοι προειδοποιούν πως το σχέδιο φαίνεται να «τορπιλίζεται» από την ίδια την  συγγένεια των τμημάτων που δημιουργούνται, από την διάσπαση της ενότητας των τμημάτων ανά πόλη, από το γεγονός ότι σε άλλη πόλη θα λειτουργούν τα τμήματα και σε άλλη οι έδρες των σχολών και εν τέλει από την διάλυση του φοιτητικού κόσμου.

Στον Βόλο, όπου λειτουργούν και τα περισσότερα τμήματα του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι αντιδράσεις από την εν λόγω είναι εντονότατες.

Αυτό συμβαίνει γιατί η κατανομή των νέων τμημάτων, δίνει στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας ελάχιστο αριθμό τμημάτων με κάκιστη και απολύτως παράλογη ακαδημαϊκή ένταξη  και έρχεται να ανατρέψει τον συσχετισμό των μελών του εκλεκτορικού σώματος για τα όργανα που διοικούν το Ίδρυμα και συνεπώς τις προτεραιότητες των πολιτικών που θα υιοθετηθούν στο !

Η συνένωση αυτή  θα αποτελέσει δίχως άλλο μια ακαδημαϊκή καθίζηση και καταστροφή για την πόλη του .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση