Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Όταν ο κόσμος της Νίκης έπαιρνε τα αποτελέσματα
Όταν ο κόσμος της Νίκης έπαιρνε τα αποτελέσματα

Όταν ο κόσμος της Νίκης έπαιρνε τα αποτελέσματα

Με αφορμή το σημερινό παιχνίδι – τελικό της Νίκης Βόλου με τον Α.Ο. Αγρινίου, το pagasitikosnews και ο Κώστας Καραγεωργόπουλος θυμούνται παιχνίδια που ο λαός της Νίκης έδωσε δυναμικό παρόν και… δεν τα έχανε ποτέ!

 

19 Ιουλίου 1983: – Αιολικός 2-2 (3-2 πεν.)

nikivoloy-aiolikos

Γράψαμε τις προάλλες για αυτό το παιχνίδι. Πρόκειται για το περιβόητο μπαράζ παραμονής στη Β΄ Εθνική, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Νίκη Βόλου και Αιολικός δδικούσαν μία θέση στην δεύτερη κατά σειρά μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας και ο της Νίκης δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την αναμέτρηση. Περίπου 15.000 Νικιώτες κατηφόρισαν για την Αθήνα, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών του Τάκη Κασαπλέρη. Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, η ομάδα της Νίκης καταφέρνει να πάρει το ματς στα πέναλτι και να χαρίσει στο Βολιώτικο λαό που δεψε στην πρωτεύουσα, μία μεγάλη χαρά.

 

11 Απριλίου 2005: Νίκη Βόλου – ΑΕΛ 1-0

ΑΕΛ

 

Τη σεζόν 2004-05, η Νίκη πραγματοποίησε μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, κυνηγώντας την άνοδο μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές. Σε μία από αυτές, οι κυανόλευκοι αντιμετώπιζαν την Λάρισα, σε ένα ματς δίχως άυριο, καθώς ήθελαν μόνο νίκη κόντρα στην δεύτερη ΑΕΛ, για να μείνουν ζωντανοί στο όνειρο της Α' Εθνικής. Το απόγευμα της 11ης Απριλίου του 2005, ο λαός της Νίκης σημειώνει ρεκόρ προσέλευσης στο Παντελής Μαγουλάς, κόβοντας περίπου 6.000 εισιτήρια. Οι γηπεδούχοι παίρνουν τη νίκη, με γκολ του Κοντέων στο πρώτο ημίχρονο και αυτό που ακολουθεί στη Νέα Ιωνία δεν είχε προηγούμενο. Παρ' όλα αυτά, η Νίκη χάνει την άνοδο, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

 

2 Απριλίου 2011: Νίκη Βόλου – 68-61

11129221_654814244651002_6587145044615021603_n

Αγωνιστική περίοδος 2010-11. Το τμήμα ς της Νίκης Βόλου αγωνίζεται στην Γ' Εθνική, αποτελώντας ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Βασικός αντίπαλός της, ο ισχυρός , που καταφέρνει να κερδίσει τη Νίκη στον πρώτο γύρο στην έδρα του, για τρεις πόντους και να πάρει το προβάδισμα για την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τη Β' Εθνική. Οι δύο ομάδες πήγαιναν… “τρένο” όλη τη χρονιά κι όλα φαινόταν ότι θα κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Νέα Ιωνία. Οι κυανόλευκοι δε θα έπρεπε να κερδίσουν απλώς, αλλά και να καλύψουν τη διαφορά των τριών πόντων του πρώτου αγώνα, προκειμένου να πάρουν κεφάλι στη βαθμολογία. Η παρουσία του κόσμου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας ήταν συγκινητική. Πάνω από 1.500 άτομα παρευρέθησαν στο γήπεδο, ζητώντας την πολυπόθητη νίκη. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη, παίρνουν το ροζ φύλλο, με 68-61 και θα εξασφαλίσουν την άνοδό τους στη Β' Εθνική.

8 Ιουλίου 2012: Νίκη Βόλου – Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-0

ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Εκείνη την αγωνιστική περίοδο, η Νίκη Βόλου αγωνίζεται στην Γ' Εθνική. Μετά από ένα καταπληκτικό δεύτερο μισό, που κάνει μία αξιοθαύμαστη πορεία πρωταθλητισμού, χάνει την πρώτη θέση και την άνοδο για… εξωαγωνιστικούς λόγους από τον Εθνικό Γαζώρου και οδηγείται στα μπαράζ. Εκεί, οι κυανόλευκοι πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το μεγάλο διπλό κόντρα στον Πανηλειακό, και την τελευταία αγωνιστική χρειάζεται έναν μόλις βαθμό, κόντρα στην έκπληξη του πρωταθλήματος, την ομάδα του Οικονόμου Τσαριτσάνης. Φυσικά, ο της ομάδας δε θα μπορούσε να λείπει από το γήπεδο. Περίπου 5.000 Νικιώτες βρέθηκαν στην Κλούβα, βοηθώντας τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη να πάρουν την ισοπαλία και να εξασφαλίσουν την άνοδό τους στη Football League.

1 Ιουνίου 2014: Νίκη Βόλου – 4-0

PETALO

Σεζόν 2013-14. Η Νίκη Βόλου τερματίζει στη 2η θέση του Βορείου ομίλου της Football League και σφραγίζει το εισιτήριό της στα πλέι οφ ανόδου στην Α' Εθνική. Οι ελπίδες λίγες, με την Κασσιόπη και τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνουν προβάδιμα αρκετών βαθμών, με την πορεία τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά τη συνέχεια σχεδόν κανείς δεν την περίμενε. Οι κυανόλευκοι αφήνουν πίσω τους το κακό ξεκίνημα, με την εντός έδρας ήττα τους από τον Αιγινιακό και καταφέρνουν να καλύψουν τη διαφορά τους από τις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις. Φτάνουμε στην τελευταία αγωνιστική, με τη Νίκη, μετά κι από το διπλό της στα Ψαχνά την αμέσως προηγούμενη, να χρειάζεται μόλις ένα βαθμό με τον Ηρακλή στο Πανθεσσαλικό, για να γυρίσει στην , ύστερα από 48 χρόνια απουσίας της. Η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του γηπέδου, απεικόνιζαν και την ανυπομονησία του να δουν την ομάδα τους και πάλι στην Α' Εθνική, μετά από πέντε δεκαετίες. Συγκεκριμένα, 16.500 περίπου άνθρωποι έδωσαν δυναμικό παρόν κι οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη, δε θα μπορούσαν να τους χαλάσουν το χατίρι. 4-0 και… κούπα στη Νέα Ιωνία, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση