Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τουλάχιστον 11 νεκροί σε ναυάγια στο ανατολικό Αιγαίο
Τουλάχιστον 11 νεκροί σε ναυάγια στο ανατολικό Αιγαίο

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε ναυάγια στο ανατολικό Αιγαίο

 

Τουλάχιστον 11 μετανάστες, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, έχασαν την τους από το πρωί της Τετάρτης, σε στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου και της Σάμου. Τρεις άνθρωποι, δυο μικρά αγόρια και ένας άνδρας είναι ο έως τώρα απολογισμός από την ανατροπή ξύλινης λέμβου ανοιχτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να τοποθετούν τον αριθμό των θυμάτων σε οκτώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διασωθέντων, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 38. Ήδη έχουν διασωθεί 242 άνθρωποι.

Οκτώ πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων πέντε μικρά παιδιά, έχασαν την τους σε τρία νέα στην περιοχή της Σάμου την Κυριακή.

Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα, ένας νεαρός άνδρας και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δύο ετών. Ενα άλλο μικρό παιδί διασώθηκε από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος που κατάφεραν να το επαναφέρουν στη στη με τεχνητή αναπνοή.

Στο Ποσειδώνιο ανασύρθηκαν νεκρά άλλα δύο παιδιά, ηλικίας περίπου ενός έτους κι ένας άνδρας περίπου 22 ετών.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε ετών και αναζητούνται δύο ενήλικες.

Οι πρόσφυγες είναι κυρίως Αφγανοί και έρχονται μέσω Τουρκίας με πλαστικές βάρκες, εντελώς ακατάλληλες για ανέμους οι οποίοι ξεπερνούν τα οκτώ μποφόρ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση