Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Οικονομική εξισορρόπηση των Στρατιωτικών Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Πολεμικής Αεροπορίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Οικονομική εξισορρόπηση των Στρατιωτικών Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Πολεμικής Αεροπορίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Οικονομική εξισορρόπηση των Στρατιωτικών Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Πολεμικής Αεροπορίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Ζητά με νφορά του ο ς Ν. Μαγνησίας της Ν.Δ., Αθανάσιος Λιούπης

Το αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου- Μαγνησίας, η οποία ζητά την προσθήκη του στρατιωτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας που παρέχει Μετεωρολογίας, στην προβλεπόμενη αποζημίωση του EUROCONTROL, προώθησε με αναφορά του στους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υποδομών, ο ς Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας   Αθανάσιος Λιούπης.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο της Ένωσης, το οποίο κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς ο κ. Λιούπης, οι στρατιωτικοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας παρέχουν τις παραπάνω σε περίπου 100.000 κινήσεις πολιτικών αεροσκαφών ανά έτος με αυξητική τάση, χωρίς να αποδίδεται στην Πολεμική Αεροπορία το αναλογούν ποσοστό των αποδιδόμενων τελών από το EUROCONTROL.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2682/1999 και της ΚΥΑ 2/44611/Α0024/1999 των Υπουργών Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν, σύμφωνα με Άρθρο 79, του Ν.4590/2019, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αποτελεί για την Ελλάδα τον πάροχο των υπηρεσιών εξυπηρέτησης εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος από το έτος 1999 εισπράττει τα αποδιδόμενα από το EUROCONTROL, μέρος των οποίων μέσω ειδικών λογαριασμών αποδίδεται στο προσωπικό της ως κίνητρο βελτίωσης.

Σημειώνεται ότι, οι υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Εναέριας Κυκλοφορίας στα αεροδρόμια κοινής χρήσης (ΥΠΑ – ΓΕΑ) παρέχονται από ελεγκτές της Πολεμικής Αεροπορίας αδαπάνως επ' ωφελείας της ΥΠΑ στα αεροδρόμια Ακτίου, Ανδραβίδας, Αράξου, ς, Ν. Αγχιάλου, Σκύρου, Χανίων, Θεσσαλονίκης και Λήμνου, όπου υπηρετούν οι εν λόγω στρατιωτικοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Οι στρατιωτικοί, παρέχουν πιστοποιημένα ισοδύναμο επίπεδο υπηρεσιών αεροναυτιλίας με την ΥΠΑ, σε στρατιωτικά αλλά και πολιτικά αερο, καθότι είναι και κάτοχοι πτυχίων και ειδικοτήτων που απονέμονται από την ΥΠΑ, αλλά δεν τους καταβάλλεται σχετική αποζημίωση, ενώ δεν έχει προβλεφθεί οποιοδήποτε αντίστοιχο επίδομα για τις υπηρεσίες που παρέχουν σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο ν.4609/2019.

Ο Ν. Μαγνησίας ζητά από τους υπουργούς να λάβουν υπόψη τους το αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου- Μαγνησίας και να εξετάσουν τη δυνατότητα αποκατάστασης της άνισης οικονομικής μεταχείρισης μεταξύ στρατιωτικών ΕΕΚ και ΕΕΚ της ΥΠΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση