Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » «Οχι» στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα από το 56% των Γερμανών
«Οχι» στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα από το 56% των Γερμανών

«Οχι» στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα από το 56% των Γερμανών

Η πλειονότητ των Γερμνών θεωρεί λανθασμένη την απόφαση της γερμανικής βουλής να ξεκινήσουν με την για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στη χώρα.

Αυτό έδειξε η του ινστιτούτου INSA που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο του γερμανικού περιοδικού Focus.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απορρίπτουν την παροχή νέας βοήθειας στην . Συγκεκριμένα το 56% των Γερμανών απάντησε «όχι» όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την απόφαση της Μπούντεσταγκ να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Μόνο το 33% απάντησε θετικά.

Κυρίως οι ερωτηθέντες που είναι μεταξύ 45 και 54 ετών τάσσονται κατά της περαιτέρω στήριξης της Ελλάδας, με το ποσοστό σε αυτή την ηλιακή ομάδα να φτάνει το 62%. Αντίθετα το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της απόφασης της γερμανικής βουλής καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 54 ετών, σε ποσοστό 38%.

Κυρίως όσοι ψηφίζουν το κόμμα Εναλλακτική για τη (AfD), σε ποσοστό 87%, και όσοι δεν ψηφίζουν καθόλου, σε ποσοστό 69%, δεν επιθυμούν την παροχή νέας βοήθειας στην .

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατικών () το 40% συμφωνεί με την απόφαση της Μπούντεσταγκ, ενώ ίδια έχει το 48% των ψηφοφόρων των Πράσινων, το 34% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το 34% των ψηφοφόρων της Αριστεράς (Die Linke).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση