Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » «Οχι» στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα από το 56% των Γερμανών
«Οχι» στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα από το 56% των Γερμανών

«Οχι» στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα από το 56% των Γερμανών

Η πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί λανθασμένη την απόφαση της γερμανικής βουλής να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στη χώρα.

Αυτό έδειξε η του ινστιτούτου INSA που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο του γερμανικού περιοδικού Focus.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απορρίπτουν την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το 56% των Γερμανών απάντησε «όχι» όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την απόφαση της Μπούντεσταγκ να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Μόνο το 33% απάντησε θετικά.

Κυρίως οι ερωτηθέντες που είναι μεταξύ 45 και 54 ετών τάσσονται κατά της περαιτέρω στήριξης της Ελλάδας, με το ποσοστό σε αυτή την ηλιακή ομάδα να φτάνει το 62%. Αντίθετα το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της απόφασης της γερμανικής βουλής καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 54 ετών, σε ποσοστό 38%.

Κυρίως όσοι ψηφίζουν το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σε ποσοστό 87%, και όσοι δεν ψηφίζουν καθόλου, σε ποσοστό 69%, δεν επιθυμούν την παροχή νέας βοήθειας στην Αθήνα.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) το 40% συμφωνεί με την απόφαση της Μπούντεσταγκ, ενώ ίδια έχει το 48% των ψηφοφόρων των Πράσινων, το 34% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το 34% των ψηφοφόρων της Αριστεράς (Die Linke).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση