Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / «Οχι» στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα από το 56% των Γερμανών
«Οχι» στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα από το 56% των Γερμανών

«Οχι» στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα από το 56% των Γερμανών

Η πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί λανθασμένη την της γερμανικής βουλής να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στη χώρα.

Αυτό έδειξε η δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο του γερμανικού περιοδικού Focus.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απορρίπτουν την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το 56% των Γερμανών απάντησε «όχι» όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την της Μπούντεσταγκ να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Μόνο το 33% απάντησε θετικά.

Κυρίως οι ερωτηθέντες που είναι μεταξύ 45 και 54 ετών τάσσονται κατά της περαιτέρω στήριξης της Ελλάδας, με το ποσοστό σε αυτή την ηλιακή ομάδα να φτάνει το 62%. Αντίθετα το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της απόφασης της γερμανικής βουλής καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 54 ετών, σε ποσοστό 38%.

Κυρίως όσοι ψηφίζουν το Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σε ποσοστό 87%, και όσοι δεν ψηφίζουν καθόλου, σε ποσοστό 69%, δεν επιθυμούν την παροχή νέας βοήθειας στην Αθήνα.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) το 40% συμφωνεί με την της Μπούντεσταγκ, ενώ ίδια έχει το 48% των ψηφοφόρων των Πράσινων, το 34% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το 34% των ψηφοφόρων της Αριστεράς (Die Linke).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση