Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / O Π. Ηλιόπουλος στο πλευρό των συνταξιούχων Μαγνησίας: «Τεράστιες οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους»
O Π. Ηλιόπουλος στο πλευρό των συνταξιούχων Μαγνησίας: «Τεράστιες οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους»

O Π. Ηλιόπουλος στο πλευρό των συνταξιούχων Μαγνησίας: «Τεράστιες οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους»

Ερώτηση κατέθεσε ο Χρυσής Αυγής Παναγιώτης για την ωμή καταφρόνηση που υφίστανται οι συνταξιούχοι στον Νομό από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ως να μην ήταν αρκετή η εξαθλίωση και η ταλαιπωρία που βιώνουν οι συνταξιούχοι εδώ και χρόνια από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεών τους, πλέον έρχονται κάθε μήνα αντιμέτωποι με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μήνας που διανύουμε. Όπως τονίζει ο τοπικός τύπος μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εκατοντάδες συνταξιούχους του στην Μαγνησία. Παρόλο που στις 1 Νοεμβρίου περίμεναν να πληρωθούν τις αποδοχές τους, έμειναν απλήρωτοι και αναγκασμένοι να περάσουν το Σαββατοκύριακο με δανεικά, επειδή δεν έγινε εγκαίρως από την αρμόδια Τράπεζα ο ανεφοδιασμός με ρευστό των ειδικών λογαριασμών τους στα ΕΛΤΑ.

Χαρακτηριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου στο ορεινό , όπου οι συνταξιούχοι μάταια περίμεναν στην του χωριού να εισπράξουν το ούτως ή άλλως πενιχρό μηνιάτικό τους που κυμαίνεται από 380 ευρώ έως 450 ευρώ μόλις!

Όταν ο ταχυδρόμος τους ενημέρωσε πως δεν είχε χρήματα και πως δεν πρόκειται να πληρωθούν μέχρι την επόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου που θα ανοίξουν ξανά οι Τράπεζες, όπως ήταν φυσικό ξέσπασαν διαμαρτυρίες, φωνές μέχρι και κλάματα από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που βρίσκονται σε απόγνωση.

Όπως καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι το φαινόμενο τείνει να γίνει μόνιμο κάθε μήνα.

Ο απευθύνει έκκληση στα αρμόδια υπουργεία να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει εκ νέου καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων των συνταξιούχων, γεγονός που τους οδηγεί περαιτέρω στην απόγνωση και στην οικονομική εξαθλίωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποτροφίες σε φοιτητές της Σκιάθου - https://t.co/G1B4ni1hof -

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

"Αλιεύοντας" την είδηση