Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / O Π. Ηλιόπουλος στο πλευρό των συνταξιούχων Μαγνησίας: «Τεράστιες οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους»
O Π. Ηλιόπουλος στο πλευρό των συνταξιούχων Μαγνησίας: «Τεράστιες οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους»

O Π. Ηλιόπουλος στο πλευρό των συνταξιούχων Μαγνησίας: «Τεράστιες οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής για την ωμή καταφρόνηση που υφίστανται οι συνταξιούχοι στον Νομό Μαγνησίας από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ως να μην ήταν αρκετή η εξαθλίωση και η ταλαιπωρία που βιώνουν οι συνταξιούχοι εδώ και χρόνια από τις αλλεπάλληλες των συντάξεών τους, πλέον έρχονται κάθε μήνα αντιμέτωποι με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μήνας που διανύουμε. Όπως τονίζει ο τοπικός τύπος μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εκατοντάδες συνταξιούχους του ΟΓΑ στην . Παρόλο που στις 1 Νοεμβρίου περίμεναν να πληρωθούν τις αποδοχές τους, έμειναν και αναγκασμένοι να περάσουν το Σαββατοκύριακο με δανεικά, επειδή δεν έγινε εγκαίρως από την αρμόδια Τράπεζα ο ανεφοδιασμός με ρευστό των ειδικών λογαριασμών τους στα ΕΛΤΑ.

Χαρακτηριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Πουρί του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου στο ορεινό , όπου οι συνταξιούχοι ΟΓΑ μάταια περίμεναν στην του χωριού να εισπράξουν το ούτως ή άλλως πενιχρό μηνιάτικό τους που κυμαίνεται από 380 ευρώ έως 450 ευρώ μόλις!

Όταν ο ταχυδρόμος τους ενημέρωσε πως δεν είχε και πως δεν πρόκειται να πληρωθούν μέχρι την επόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου που θα ανοίξουν ξανά οι Τράπεζες, όπως ήταν φυσικό ξέσπασαν διαμαρτυρίες, φωνές μέχρι και κλάματα από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που βρίσκονται σε απόγνωση.

Όπως καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι το φαινόμενο τείνει να γίνει μόνιμο κάθε μήνα.

Ο βουλευτής Μαγνησίας απευθύνει έκκληση στα αρμόδια υπουργεία να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει εκ νέου καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων των συνταξιούχων, γεγονός που τους οδηγεί περαιτέρω στην απόγνωση και στην οικονομική εξαθλίωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύσκεψη Κ. Αγοιραστού με Χρ. Τριαντόπουλο και δημάρχους για τον #Ιανό #Ιανό - https://t.co/NftnNBgPa4 -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα 22χρονος στον Ριζόμυλο   #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/S1QuRZ2l9c -

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

"Αλιεύοντας" την είδηση