Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Ο επίτροπος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα
Ο επίτροπος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα

Ο επίτροπος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα

Ο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης μεταβαίνει στην Αθήνα για να συναντηθεί με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

Με την κ. εροβασίλη ο Στυλιανίδης θα συζητήσει το σύστημα rescEU — την πρόταση της Επιτροπής για να ενισχυθεί η ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίζει .

Η πρόταση προβλέπει την ενίσχυση του υφιστάμενου μηχανισμού πολιτικής ς της Ένωσης σχετικά με την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες, οι δασικές πυρκαγιές, οι σεισμοί και οι επιδημίες.

Με την εφαρμογή του rescEU η Ελλάδα, παράλληλα με τα υιπα κράτη μέλη της , θα είναι σε θέση να προλαμβάνει καλύτερα και να βρίσκεται σε ετοιμότητα όσον αφορά δασικές πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές.

Με τον υπουργό Δ. Βίτσα, ο επίτροπος Στυλιανίδης θα συζητήσει τη στήριξη που παρέχει στους και στους μετανάστες στην Ελλάδα, το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης (ESI) της Επιτροπής.

Ο επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με τον καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, επικεφαλής του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμος και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση