Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Ο επίτροπος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα
Ο επίτροπος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα

Ο επίτροπος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα

Ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθεις κι Διαχείρισης Κρίσεων μεταβαίνει στην Αθήνα για να συναντηθεί με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

Με την κ. Γεροβασίλη ο επίτροπος Στυλιανίδης θα συζητήσει το σύστημα rescEU — την πρόταση της Επιτροπής για να ενισχυθεί η ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίζει καταστροφές.

Η πρόταση προβλέπει την ενίσχυση του υφιστάμενου μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης σχετικά με την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες, οι , οι σεισμοί και οι επιδημίες.

Με την εφαρμογή του rescEU η Ελλάδα, παράλληλα με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ, θα είναι σε θέση να προλαμβάνει καλύτερα και να βρίσκεται σε ετοιμότητα όσον αφορά και άλλες .

Με τον υπουργό Δ. Βίτσα, ο επίτροπος Στυλιανίδης θα συζητήσει τη στήριξη που παρέχει στους πρόσφυγες και στους στην Ελλάδα, το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης (ESI) της Επιτροπής.

Ο επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με τον καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, επικεφαλής του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμος και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση