Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Ο επίτροπος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα
Ο επίτροπος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα

Ο επίτροπος Στυλιανίδης επισκέπτεται την Ελλάδα

Ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης μεταβαίνει στην Αθήνα για να συναντηθεί με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

Με την κ. Γεροβασίλη ο επίτροπος Στυλιανίδης θα συζητήσει το σύστημα rescEU — την πρόταση της Επιτροπής για να ενισχυθεί η ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίζει καταστροφές.

Η πρόταση προβλέπει την ενίσχυση του υφιστάμενου μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης σχετικά με την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες, οι δασικές πυρκαγιές, οι σεισμοί και οι επιδημίες.

Με την εφαρμογή του rescEU η Ελλάδα, παράλληλα με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, θα είναι σε θέση να προλαμβάνει καλύτερα και να βρίσκεται σε ετοιμότητα όσον αφορά δασικές πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές.

Με τον υπουργό Δ. Βίτσα, ο επίτροπος Στυλιανίδης θα συζητήσει τη στήριξη που παρέχει στους πρόσφυγες και στους μετανάστες στην Ελλάδα, το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης (ESI) της Επιτροπής.

Ο επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με τον καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, επικεφαλής του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η  αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι πράξη ανθρωπισμού αλλά πράξη απονομής κοινωνικής δικαιοσύνης… - https://t.co/Nauo0ZLSS1 -

  • Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μαγνησίας ο Δήμος Σκοπέλου - https://t.co/L0UVApmIZh -

  • Διανομή ΤΕΒΑ - https://t.co/QClxICW0w0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση