Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Νέες «φουρνιές» μεταναστών στο Πεδίο του Αρεως
Νέες «φουρνιές» μεταναστών στο Πεδίο του Αρεως

Νέες «φουρνιές» μεταναστών στο Πεδίο του Αρεως

Σε ανοιχτό καταυλισμό προσφύγων από το Αφγανιστάν έχει μετατραπεί το Πεδίο του Αρεως, καθώς δεκάδες άτομα καταφθάνουν από τη Μυτιλήνη. Οι σκηνές των προσφύγων ξεκίνησαν να στήνονται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ», και καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Όσοι βρίσκονται στο πάρκο δηλώνουν ότι η μόνη οδηγία που έχουν λάβει προς το παρόν είναι να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο οι σκηνές που έχουν στήσει. «Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση εδώ στην , δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ, περιμένουμε πότε θα φύγουμε», λένε, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερες εξηγήσεις για το πώς σκοπεύουν να φύγουν και προς τα πού θα πάνε. «Πάντως η συνήθης διαδρομή είναι με τρένο , μετά Σκόπια, μετά Σερ, και από εκεί βόρεια Ευρώπη. Εχουν μάθει ότι η φτιάχνει τείχος και βιάζονται», λέει που βοηθάει σε . «ι' αυτό και δεν δίνουν καμία σημασία στις δικές μας συμβουλές. Εμπιστεύονται τους συμπατριώτες τους που έχουν ήδη κάνει τη διαδρομή», συμπληρώνει.

Το «από στόμα σε στόμα» είναι ο μόνος δρόμος πληροφόρησης που εμπιστεύονται. Ετσι οι περισσότεροι, φτάνοντας από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά, γνωρίζουν πλέον ότι μπορούν να βρουν πρόχειρο κατάλυμα στο Πεδίο του Αρεως. Μόλις χθες το πρωί οι «παλιοί» που βρίσκονται στο πάρκο από την προηγούμενη Παρασκευή υποδέχτηκαν μια νέα ομάδα προσφύγων από το Αφγανιστάν. Αρκετοί ενήλικες και πολλά παιδιά κάθε ηλικίας, τουλάχιστον 200 άτομα, ζουν πίσω από τα δέντρα του πάρκου. Περίοικοι φέρνουν σάντουιτς και α. «Καλύτερα να μη φάνε τα παιδιά», λέει κάποιος από το πλήθος σε σπασμένα αγγλικά.
«Έχουν πρόβλημα από το νερό και πήγαμε πολλά στο νοσοκομείο», εξηγεί ο εκπρόσωπος από τη .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση