Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στη Σάμο
Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στη Σάμο

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στη Σάμο

Άλλοι έντεκα έχα τη τους, όταν η πλαστική λέμβος, που τους μετέφερε, βυθίστηκε ενώ πλησιάζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου, στα έξι μέτρα από την ακτή, λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν.

Από τους νεκρούς οι πέντε είναι γυναίκες, τα δύο είναι παιδιά και τα τέσσερα βρέφη.

Από το νέο ναυάγιο διασώθηκαν 15 άτομα. Στο σημείο βρίσκεται του λιμενικού, ομάδες εθελοντών και δύτες.

Νωρίτερα μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων-μεταναστών στήθηκε στο νησί της υ.

Ενα μεγάλο και σε σχετικά καλή κατάσταση ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα “φονικά” βράχια στην πόλη της υ, στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος, οδηγώντας στο θάνατο τρία άτομα μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Αυτή τη φορά, ευτυχώς η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει ο ίδιος ο περιφερειακός λιμενάρχης Γιάννης Αργυρίου, που βρέθηκε στο σημείο από το πρώτο λεπτό, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των εθελοντών, ιδιωτών με σκάφη τα οποία βοηθούν στην ασφαλή αποβίβαση.

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.

Στο μεταξύ δύο πλοία με 3.337 αναμένεται να καταπλεύσουν μέχρι το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.495 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και το «Νήσος » που μεταφέρει άλλους 842 από Χίο και Μυτιλήνη.
Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση