Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 55.000 ανέργους

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 55.000 ανέργους

Τέσσερα νέα προγράμματα για 55.000 ανέργους αναμένεται να υλοποιήσει ο κατά τους πρώτους μήνες του 2016, ενώ προχωρά και η αναδιάρθρωση του οργανισμού με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της ς, την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συστημάτων, τη βελτίωση των σχέσεων με τους εργοδότες και τους άνεργους, καθώς και την αναβάθμιση των σχολών μας.

Τους κεντρικούς άξονες βάσει των οποίων θα προχωρήσει η αναδιοργάνωση του ανακοίνωσε η διοικήτρια του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη, στο συνέδριο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΣΕΕ και του Ινστιτούτου Μελετών της ΣΕΒΕΕ, με θέμα «Διά βίου μάθηση, επαγγελματική κατάρτιση, απασχόληση και οικονομία».

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ είναι επιβεβλημένη και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του οργανισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η για την ολοκλήρωση του τρόπου της αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ γίνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Διοικούσα Επιτροπή, και η ανάγκη για την αναδιοργάνωση του επιχειρησιακού μοντέλου προέκυψε από την αύξηση του όγκου των ανέργων σε συνδυασμό με την αλλαγή της σύνθεσής τους.

Η αναδιοργάνωση θα κινηθεί σε 4 άξονες:

1. Απλούστευση των διαδικασιών και μείωση της γραφειοκρατίας σε ό,τι αφορά την απασχόληση.

2. Βελτίωση των πληροφοριακών συστημάτων του οργανισμού και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του.

3. Στόχευση για βελτίωση των σχέσεων του εργοδότη με τον άνεργο, ενώ θα θεσμοθετηθεί και ο εργασιακός σύμβουλος για τον εργοδότη. Επίσης, θα επιδιωχθεί συνεργασία του οργανισμού με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο των νέων ενεργητικών προγραμμάτων που έχουν στόχευση , την κατάρτιση και την εγγυημένη απασχόληση.

4. Αναβάθμιση των σχολών μας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του οργανισμού, παράλληλα με τα ήδη τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθούν από τις αρχές του νέου έτους νέα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για περισσότερα από 55.000 άτομα, τα οποία θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση