Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Νέα ναυάγια με νεκρούς σε Κάλυμνο και Ρόδο
Νέα ναυάγια με νεκρούς σε Κάλυμνο και Ρόδο

Νέα ναυάγια με νεκρούς σε Κάλυμνο και Ρόδο

Δράμα δίχως τέλος αποτελεί το προσφυγικό αφού σε δύο νέα ναυάγια στη θάλασσα του Αιγαίου  που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλόλιμνου και Καλύμνου) και τα ξημερώματα της Παρασκευής (στα ανοιχτά της Ρόδου) τουλάχιστον 21 έχασαν τη τους.

Στην Κάλυμνο, μια ξύλινη που μετέφερε περισσότερους από 100 ανθρώπους ανατράπηκε. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση. Περισσότεροι από 130 άνθρωποι σώθηκαν, όμως ανασύρθηκαν από τα και 18 νεκροί. Η επιχείρηση διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη, με τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ελικόπτερο Super Pouma, και τρία παραπλέοντα αλιευτικά να «σκανάρουν» τα νερά προκειμένου να βρουν κι άλλους διασωθέντες.

Tα μεσάνυκτα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου κοντά στο «Διαγόρας» σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλλεξε έξι και τρεις νεκρούς, δύο παιδιά και μία , ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις. Οι πρόσφυγες που περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και βρίσκονται.

α σημειωθεί ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης οι λιμενικές Αρχές της Λέσβου ήταν σε , αφού ανατράπηκε λέμβος με 300 πρόσφυγες. Φυσικά τα δεν έλειψαν κι εκεί, με πολλά παιδιά να αφήνουν την τελευταία τους πνοή την ώρα που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον…

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση