Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Νέα επεισόδια στην Κω για τα hotspot
Νέα επεισόδια στην Κω για τα hotspot

Νέα επεισόδια στην Κω για τα hotspot

Εκρηκτική πρμένει και σήμερα, Σάββατο, η κατάσταση στην Κω, αφού κάτοικοι του νησιού έχουν μπλοκάρει τους ς που οδηγούν στο στρατόπεδο του χωριού Πύλι, όπου η αναμένεται να φτιάξει χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (hotspot).

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές στον δρόμο, προκειμένου να εμποδίσουν αστυνομία και στρατό να προχωρήσουν προς το στρατόπεδο όπου θα δημιουργηθούν τα hotspot.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, οι διαδηλωτές έχουν ρίξει ακόμα και μεγάλους βράχους στη μέση του , προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους και να αποκλείσουν την στο Πύλι.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν καταφθάσει από την Αθήνα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Την ανησυχία του για τις εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής Αμυνας, κ. Δ. Βίτσας, ο οποίος με του σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού (), χαρακτήρισε τους κατοίκους που προβάλλουν αντίσταση «μεμονωμένους ανθρώπους που αντιδρούν προκλητικά σε κάθε είδους δράση στο νησί», λέγοντας ότι τα hotspot θα πρέπει να είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, αναφερόμενος στους δημάρχους των νησιών και τις αντιστλάσεις που προβάλλουν, είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων».

Πάντως στην Κω η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι από την Παρασκευή, όταν και ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια. Μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν απειλήσει ανοιχτά την ότι οι διαμαρτυρίες τους θα μεταφερθούν και στην περιοχή της Σίνδου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση