Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Νέα επεισόδια στην Κω για τα hotspot
Νέα επεισόδια στην Κω για τα hotspot

Νέα επεισόδια στην Κω για τα hotspot

Εκρηκτική παραμένει και σήμερα, Σάββατο, η κατάσταση στην , αφού κάτοικοι του νησιού έχουν μπλοκάρει τους ς που οδηγούν στο στρατόπεδο του χωριού Πύλι, όπου η αναμένεται να φτιάξει χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (hotspot).

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν στήσει οδο και έχουν ανάψει φωτιές στον δρόμο, προκειμένου να εμποδίσουν αστυνομία και στρατό να προχωρήσουν προς το στρατόπεδο όπου θα δημιουργηθούν τα hotspot.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, οι διαδηλωτές έχουν ρίξει ακόμα και μεγάλους βράχους στη του , προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους και να αποκλείσουν την πρόσβαση στο Πύλι.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν καταφθάσει από την Αθήνα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Την ανησυχία του για τις κινητοποιήσεις εξέφρασε ο αναπληρωτής εθνικής Αμυνας, κ. Δ. Βίτσας, ο οποίος με δηλώσεις του σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού (MEGA), χαρακτήρισε τους κατοίκους που προβάλλουν «μεμονωμένους ανθρώπους που αντιδρούν προκλητικά σε κάθε είδους δράση στο νησί», λέγοντας ότι τα hotspot θα πρέπει να είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, αναφερόμενος στους δημάρχους των νησιών και τις αντιστλάσεις που προβάλλουν, είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων».

Πάντως στην η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι από την Παρασκευή, όταν και ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια. Μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν απειλήσει ανοιχτά την ότι οι διαμαρτυρίες τους θα μεταφερθούν και στην περιοχή της Σίνδου.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση