Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα επιχείρηση «Ποσειδών» της Frontex
Νέα επιχείρηση «Ποσειδών» της Frontex

Νέα επιχείρηση «Ποσειδών» της Frontex

Την έναρξη της νέας επιχείρησης ταχείας επέμβασης για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, που θα αντικαταστήσει την κοινή επιχείρηση «Ποσειδών» στο Ανατολικό Αιγαίο, ανακοίνωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Frontex.

Το επιχειρησιακό πλάνο της νέας επιχείρησης είχαν συμφωνήσει η του οργανισμού και η ελληνική πλευρά την 17η Δεκεμβρίου. Χθες ο ευρωπαϊκός οργανισμός ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, την δύναμης 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ως απάντηση σε πρόσφατο αίτημα της Αθήνας για . Οι Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες θα μετέχουν στον έλεγχο των νεοεισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων, στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και στον εντοπισμό πλαστών εγγράφων, ενώ στη δύναμη των 293 συνοριοφυλάκων θα υπάρχουν και διερμηνείς από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων που θα αναπτυχθούν θα αυξηθεί σταδιακά σε περισσότερους από 400, καθώς και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού, για να βοηθήσουν τις εθνικές αρχές να διαχειρισθούν τη χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά της Ελλάδας», επισημαίνει ο Frontex στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του οργανισμού, έπειτα από αίτημα κράτους-μέλους που αντιμετωπίζει κατάσταση επείγουσας μεταναστευτικής πίεσης, ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ευρωπαϊκές ομάδες συνοριοφυλάκων για περιορισμένο χρονικό διάστημα στα εδάφη του αιτούντος κράτους-μέλους. Η υπέβαλε σχετικό αίτημα στις αρχές Δεκεμβρίου. Tο αίτημα συμπεριλαμβανόταν στις κινήσεις στις οποίες προχώρησε η ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε από μία σειρά ότι, αν δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το προσφυγικό, θα προέκυπτε θέμα εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση