Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Μπέος: Σε ειδική εκκαθάριση η ΔΕΥΑΜΒ αν είναι αρνητική η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας
Μπέος: Σε ειδική εκκαθάριση η ΔΕΥΑΜΒ αν είναι αρνητική η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας

Μπέος: Σε ειδική εκκαθάριση η ΔΕΥΑΜΒ αν είναι αρνητική η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι

Από την απόφαση του υ ς, που θα αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη ή την ερχόμενη Πέμπτη, θα εξαρτηθεί η εκκαθάριση ή μη της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος στη σημερινή συνάντηση με τους.

Όπως εξήγησε αν η απόφαση είναι θετική, τότε θα υπάρξει χρόνος για να γίνει συζήτηση ώστε η ΔΕΥΑΜΒ να συνεχίσει τη λειτουργία της και να καταστεί βιώσιμη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα πάει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και θα καταλήξει στο Δήμο.

 

Με την  προοπτική αυτή  διαφωνούν οι εργαζόμενοι, που θα καταθέσουν εγγρά τις προτάσεις τους για το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Ο δήμαρχος είπε ότι πιθανόν η υπόθεση της ΔΕΥΑΒ θα ανακοινωθεί την Τετάρτη (λόγω της αυριανής αργίας), ή το πολύ την Πέμπτη, όπως υπήρχε δέσμευση και πρόσθεσε: «Σχετικά με το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ, ξεκινάει από τη βάση της απόφασης του Δικαστηρίου και στη συνέχεια θα δούμε πως θα κινηθούμε».

Μάλιστα κατηγόρησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ κάνοντας λόγο για  ατόπημα που συναντήθηκε με τους επικεφαλής των μειοψηφιών, πριν ενημερωθούν για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και πρόσθεσε ότι τόσα χρόνια κανείς δε μίλησε για την κατάσταση και δεν έκανε απεργία ή καταγγελία. «Έγινε το πάρτι, η κλοπή και τα σκάνδαλα του αιώνα και δεν άνοιξε μύτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης  είπε ότι με βάση τη μη αναστρέψιμη απόφαση του Αρείου Πάγου το 2013 η ΔΕΥΑΜΒ να πληρώσει στην ΕΡΓΗΛ 9 εκ. €  και τη δικαστική απόφαση για οφειλές στους εργαζόμε, σήμερα  η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει συνολικά 14 εκ. €.

«Αν βάλουμε ερωτηματικό στις οφειλές προς την ΕΡΓΗΛ, η Επιχείρηση οφείλει 5 εκ. € στους εργαζόμε, τη στιγμή που το ταμειακό υπόλοιπο είναι 3 εκ. € και για να σας πληρώσει έπρεπε να πάρει δάνειο και να έχει πτωχεύσει», τόνισε ο .

Μάλιστα έκανε λόγο για κατάντια μιας επιχείρησης κοινωνικού χαρακτήρα, τόνισε ότι τα ερωτήματα είναι πολλά, ενώ υπάρχουν ευθύνες ανθρώπων που δεν βρέθηκαν στη συνάντηση.

Εν τω μεταξύ, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ, τόνισε ότι θα γίνει οργανόγραμμα από τεχνοκράτες, ώστε η Επιχείρηση να γίνει βιώσιμη και να συνεχίσει τη λειτουργία της προς όφελος των πολιτών, με μείωση μισθών στα υψηλόβαθμα στελέχη.

Στην περίπτωση που η απόφαση του Δικαστηρίου  είναι αρνητική, η ΔΕΥΑΜΒ θα πάει σε ειδική εκκαθάριση και  δύο ημέρες μετά την απόφαση θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.

«Βάλτε τα σε μια ζυγαριά και αποφασίστε τι θέλετε. Μπορεί να διασφαλίσαμε τη μισθοδοσία για τρεις μήνες, αλλά πρέπει να δώσουμε άμεσα λύση και θα αλλάξουν τα δεδομένα», είπε ο Αχ. προς τους εργαζόμενους, ενώ τους ζήτησε να καταθέσουν άμεσα προτάσεις για .

 

Εργαζόμενοι: Όχι στην εκκαθάριση

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Βάϊος Ζεμπέογλου ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για ειδική εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι αποδεκτή εκ μέρους των εργαζομένων κι έκανε λόγο για εύρωστη επιχείρηση. Ο  ίδιος  είπε ότι οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν αρχικά στη Διοίκηση από τον Ιούνιο του 2017, για να ενημερωθούν για το θέμα, ενώ για τη συνάντηση με την κα. Οικονόμου και τον κ. Πατσιαντά είπε ότι ζήτησαν συνάντηση μαζί τους και οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν.

Απαντώντας ο  Αχ. ρώτησε για ποιο λόγο δεν ζητούσαν ενημέρωση το 2010, το 2011 και το 2013 που βγήκε η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου και πρόσθεσε ότι από το 2017 οι εργαζόμενοι δεν είχαν ενημέρωση διότι ήταν χαμένη υπόθεση.

 

Επιπλέον τόνισε ότι ήταν μια χαμένη υπόθεση και κάποιοι τα έκαναν έτσι, ώστε να αθωωθούν όλοι και η ΕΡΓΗΛ να μπουκάρει στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. «Αυτοί τα πήραν και οδήγησαν εδώ τη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ενημέρωναν κάθε στιγμή την ΕΡΓΗΛ για τις ενέργειες που θα γινόταν», δήλωσε χωρίς να αναφέρει ονόματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επιστροφή της διαφοράς των μισθών των εργαζομένων που δικαιώθηκαν στο Δικαστήριο, ο δήμαρχος είπε ότι τους είχε προτείνει   με μισθό μέχρι 1500 € θα δοθούν όσα τους οφείλονται και σε εργαζόμενους με αμοιβή άνω των 1.500 € να μη δοθούν.

Ωστόσο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου και όταν έρθει εκείνη η ώρα θα βρεθεί δίκαιη λύση, είπε, ενώ άφησε αιχμές για τα επιδόματα που έπαιρναν τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ, τα οποία χαρακτήρισε παράλογα (όπως επίδομα άριστων μαθητών παιδιών εργαζομένων), ενώ οι εργαζόμενοι αντέτειναν ότι τα επιδόματα αυτά έχουν σταματήσει από το 2001.

Τέλος  εκπρόσωπος των εργαζομένων πρότεινε στη Διοίκηση να δει το θέμα της χρέωσης της ΔΕΥΑΜΒ από τη ΔΕΗ ως βιομηχανικού και όχι ως οικιακού καταναλωτή.

Ο Αχ. Μπέος ενημέρωσε ότι έγιναν πολλά από τη Διοίκηση, όπως η μείωση των λογαριασμών των τηλεφώνων, ενώ για το θέμα της ΔΕΗ είπε ότι έγινε συζήτηση και η ΔΕΥΑΜΒ θα αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση