Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Μουζάλας: Αισιόδοξος για βελτίωση της κατάστασης στη Μυτιλήνη
Μουζάλας: Αισιόδοξος για βελτίωση της κατάστασης στη Μυτιλήνη

Μουζάλας: Αισιόδοξος για βελτίωση της κατάστασης στη Μυτιλήνη

«Κατά πάσα πιθανότητα, άμεσα, δηλαδή τις επόμενες μέρες, θα λειτουργήσει δεύτερο λιμάνι, ώστε να μην κατεβαίνουν όλοι οι πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, να πηγαίνουν και προς αλλού. Στο Σίγρι. Λειτουργούσε παλιά και ετοιμάζεται σε λίγες μέρες. Να μπορεί να δέσει καράβι και να πάρει πρόσφυγες» δήλωσε ο αναπληρωτής Μετανάστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (ΒΗΜΑ), ο αναπληρωτής είπε, επίσης, πως «βγήκανε ήδη πολλά καράβια, στείλαμε προσωπικό και για την ταυτοποίηση και την καταγραφή». «Δημιουργούνται πρώτης φιλοξενίας, στοιχειώδη πράγματα, ώστε οι καταγραφές να γίνονται πιο γρήγορα και να φεύγουν» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία απ’ όλες τις υπηρεσίας, στη Μυτιλήνη βρίσκονται τώρα 15.000 με 17.000 πρόσφυγες και προσέθεσε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση, όπου οτιδήποτε προστίθεται να είμαστε σε θέση πια, ήρεμα, να το διώξουμε από το νησί -και να είναι και οι κάτοικοι ήρεμοι και σίγουροι ότι δεν θα ξαναδημιουργηθεί αυτή η κατάσταση. Ελπίζουμε ότι μέσα στο ερχόμενο πενθήμερο οι Μυτιληνιοί, αλλά και οι πρόσφυγες, θα έχουν σαφή σημάδια ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Αυτή τη στιγμή, δίνουμε το βάρος στη Μυτιλήνη, γιατί πραγματικά εκεί πέρα, είναι λίγο πριν την έκρηξη».

Ανέφερε ακόμη ότι στη Λέρο φτιάχτηκε χώρος και επισήμανε: «Ξεκινάει μια αντιμετώπιση. Εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα, ώστε οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει, να έχει μια ήρεμη βάση, να δει τι θα κάνει».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση