Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μείωση τελών ζητούν περιπτερούχοι και καταστηματάρχες εστίασης
Μείωση τελών ζητούν περιπτερούχοι και καταστηματάρχες εστίασης

Μείωση τελών ζητούν περιπτερούχοι και καταστηματάρχες εστίασης

Μείωση 25% ζητούν οι περιπτερούχοι στα τέλη χρήσης πεζοδρομίου και μείωση 30% τουλάχιστον στα τέλη κοινόχρηστων χώρων ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης από το δήμο και κοινοποίησαν σχετικό αίτημα στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι περιπτερούχοι τονίζουν εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα περνά μια δύσκολη οικονομική περίοδο σε ό,τι έχει σχέση με την βιωσιμότητά του και προσθέτουν: «Στο βωμό των θυσιών τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει πάνω από 7.500 , είναι φανερό πως σε κάθε γωνία του τετραγώνου υπάρχει κι ένα λουκέτο.
Στην περιοχή μας έχουμε χάσει πάνω από 130 αυτοαπασχολουμένους . Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και να δώσει την δυνατότητα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές ρους.
Το ΔΣ της Ένωσης λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που πλήττει τον κλάδο, σας ζητά την μείωση των τελών κατάληψης χώρων των περιπτέρων έως -25%

Ο κλάδος λειτουργεί επί 365 μέρες το χρόνο επί 18 έως 24 ώρες ημερησίως και επιτελεί λειτούργημα ως γωνία του μικρομάγαζου , προσφέροντας πάρα πολλές υπηρεσίες.”


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ –Μπαρ

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ –Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας αιτείται την μείωση τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων κατά 30% τουλάχιστον και επισημαίνει: «το αίτημά μας είναι δίκαιο και αποτέλεσμα της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά. Είναι πλέον αδύνατον τα καταστήματα εστίασης του Βόλου να ανταποκριθούν στην καταβολή του υπέρμετρου τέλους πλέον σε σχέση με τα έσοδα των επιχειρήσεων. ομιμοποιούμαστε λοιπόν μετά από του ΔΣ του Συλλόγου ειλικρινά να αιτηθούμε την εν λόγω μείωση για να επιβιώσουμε, σε ένα κλίμα δυσοίωνο , υπερχρέωσης και καθημερινών λουκέτων.
Το ίδιο αίτημα έχει αποσταλεί και στον .

Πιστεύουμε λοιπόν στην κατανόηση και ανταπόκριση του αιτήματος έτσι ώστε όλοι να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του αλλά και της δημοτικής αρχής και όχι αντίπαλοι , προς όφελος μόνο των πολιτών και της πόλης μας.»

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τέθηκαν και τα τέλη του 2016 που θα συζητηθούν αναλυτικά στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. άνος ζήτησε τη μείωση των τελών όσο πιο πολύ γίνεται και ψήφισε αρνητικά, όπως και ο κ. Πατσιαντάς.

Επίσης στην έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το γ' τρίμηνο του 2015 και τον έλεγχο υλοποίησής του προέκυψε ότι το συνολικό ποσό των τελών ανέρχεται στα 2.976372 ευρώ , εκ των οποίων εισπράχθηκε το ποσό του 1.572.000 ευρώ , ενώ ο των τελών μετατρέπεται στα 2.700.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα τέλη κοιμητηρίων η ΛΑΣ πρότεινε να μειωθούν και να αυξηθούν μόνο στους οικογενειακούς τάφους, καθώς και να αποτραπεί να δίνονται οικογενειακοί τάφοι, ενώ ο κ. Νάνος ζήτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται με το αποτεφρωτήριο, για να του απαντήσει ο αρμόδιος Γ. Σουίπας ότι το έργο του αποτεφρωτηρίου προχωρά.

Eπίσης ο κ. Νάνος πρότεινε να αυξηθούν τα τέλη για την .

Τέλος, εγκρίθηκε ποσό 1.877.175 €, που αντιστοιχεί στα προνοιακά για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση