Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μείωση 15% στα ανταποδοτικά τέλη κατάληψης κονόχρηστων χώρων στο Δήμο Βόλου
Μείωση 15% στα ανταποδοτικά  τέλη κατάληψης κονόχρηστων χώρων  στο Δήμο Βόλου

Μείωση 15% στα ανταποδοτικά τέλη κατάληψης κονόχρηστων χώρων στο Δήμο Βόλου

Μείωση 15% στα ανταποδοτικά τέλη κατάληψης κονόχρηστων χώρων στο Δήμο Βόλου για το 2016 αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην αποψινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού παραμένουν “παγωμένα”.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός είπε –μεταξύ άλλων-ότι πρέπει να μειωθούν τα τέλη καθαριότητας και καθαρισμού λόγω της οικονομικής συγκυρίας και γιατί υπήρξαν μειώσεις στις δαπάνες προσωπικού.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Νάνος σημείωσε ότι πάγια θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανταποδοτικά τέλη και πρότεινε να γίνει μείωση των τελών ιδιαίτερα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους και να αυξηθούν σε πολυκαταστήματα και , ενώ καταψήφισε το θέμα. την πρόταση.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ματθ. Δραμητινός ζήτησε ο Δήμος να κάνει κοινωνική πολιτική με μείωση των τελών και χαρακτήρισε εξαιρετικό target group οι έχοντες κάρτα σίτισης.

Απαντώντας ο κ. είπε ότι η πρόταση μας προβληματίζει και αν επιτρέπουν τα οικονομικά θα το δούμε και ενημέρωσε ότι από 1/1/16 ο δήμος πρέπει να πληρώνει δόση δανείων 1.160.00 εκ. ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του Σώματος . Μουλάς απευθυνόμενος στους ανεξάρτητους συμβούλους τους ζήτησε να βρουν τα ισοδύναμα και να κάνουν προτάσεις.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου ψήφισε .

Τροποποιήθηκε η κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους

Eν τω μεταξύ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η τροποποίηση της υπ' αριθ.170/2015 κανονιστικής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων εντός του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. ζήτησε την αναβολή του θέματος, ωστόσο λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος Βόλου, αρνήθηκε να το αναβάλει, τονίζοντας ότι έχει γίνει και οι καταστηματάρχες γνωρίζουν τι περιλαμβάνει η κανονιστική.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς έκανε λόγο για καταστηματάρχες δύο ταχυτήτων και για αθέμιτο ανταγωνισμό, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο την ανάγκη η Δημοτική Αστυνομία να εφαρμόσει την κανονιστική σε όλον τον Ενιαίο Δήμο.

Μάλιστα έκανε λόγο για ελλείψεις που υπάρχουν στην κανονιστική και διευκρίνισε ότι επειδή η ένσταση που είχε κατατεθεί από την παράταξη έγινε δεκτή εν μέρει κι όχι στο σύνολό της καταψήφισε το θέμα.

Το θέμα καταψήφισε και η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου η οποία δήλωσε ότι πρόκειται για αντιγραφή της προηγούμενης κανονιστικής, προχώρησε σε διαδικαστικές παρατηρήσεις και χαρακτήρισε υπερβολική την πρόβλεψη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο διάδρομο της Πλατείας ς.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. αργάλας μιλώντας εκ μέρους έξι ανεξάρτητων συμβούλων, σημείωσε ότι θα περίμενε κανείς παρεμβάσεις μετά την απάντηση της Αποκεντρωμένης στην ένσταση που έγινε και χαρακτήρισε φωτογραφική τη διάταξη για τοποθέτηση δύο σειρών καθισμάτων στην Πλατεία ς.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι υπήρξαν κι άλλες τροποποιήσεις, με τον δήμαρχο να αντιδρά και να τον κατηγορεί για λαϊκισμό, ενώ ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Στ. , διευκρίνισε ότι έγιναν τέσσερις τροποποιήσεις και προστέθηκε και η πρόταση για την παράνομη στάθμευση των δικύκλων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση