Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Μεϊκόπουλος: «Τρέχουν και δε φτάνουν οι κάτοικοι του Πηλίου για το θέμα των ορίων οικισμών που παραμένει ανεπίλυτο»
Μεϊκόπουλος: «Τρέχουν και δε φτάνουν οι κάτοικοι του Πηλίου για το θέμα των ορίων οικισμών που παραμένει ανεπίλυτο»

Μεϊκόπουλος: «Τρέχουν και δε φτάνουν οι κάτοικοι του Πηλίου για το θέμα των ορίων οικισμών που παραμένει ανεπίλυτο»

 

Το ζήτημα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας 1268/2019 με την οποία ζητείται από τη διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα τα όρια δέκα οικισμών του Πηλίου και για το οποίο εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχει βρεθεί λύση, φέρνει πάλι στη Βουλή με σχετική Ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Τονίζει την ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος που βάζει φρένο στη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών στους περισσότερους οικισμούς του Πηλίου και επηρεάζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κατοίκων και την εν γένει αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Ζητά, επίσης, να δοθεί γενναία παράταση στους κατοίκους του Πηλίου για την υποβολή αιτήσεων διορθώσεων / ένστασης για τους κτηματολογικούς χάρτες.

Εν μέσω του δεύτερου lockdown από τις αρχές Νοεμβρίου και των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις, οι κάτοικοι του Πηλίου, που ενδιαφέρονται να υποβάλουν τη σχετική ένσταση στο Κτηματολόγιο, βρίσκονται σε εξαιρετική δυσκολία να την υποβάλουν εμπρόθεσμα έως τις 12.12.2020 που λήγει κανονικά η προθεσμία υποβολής για τη Μαγνησία, καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες επισκέψεις σε δικηγόρους, πολεοδομία, δασαρχείο κ.λπ., για την υποβολή ολοκληρωμένης και παραδεκτής ένστασης.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, το μεγαλύτερο μέρος των ενστάσεων που επιθυμούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Πηλίου σχετίζεται με το ζήτημα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας 1268/2019, με την οποία ζητείται από τη διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα τα όρια δέκα οικισμών του Πηλίου.

Με βάση την απόφαση αυτή και παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού το καλοκαίρι του 2020 ότι το ζήτημα θα επιλυόταν άμεσα, το αρμόδιο δασαρχείο οριοθετεί πλέον περιοχές εντός οικισμών του Πηλίου ως δασικές, οδηγώντας τους κατοίκους με τίτλους ιδιοκτησίας στην υποβολή ενστάσεων προς το αρμόδιο Κτηματολόγιο για τη διεκδίκηση των ιδιοκτησιών τους.

«Όπως είχα συζητήσει στη Βουλή στο πλαίσιο της Επίκαιρης Ερώτησης πριν από περίπου ένα χρόνο, το ΣτΕ με την απόφαση αυτή βάζει φρένο στη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών στους περισσότερους οικισμούς του Πηλίου και δίνει τις κατευθύνσεις για την οριοθέτηση οικισμών σε όλη την επικράτεια κρίνοντας ως ανεφάρμοστες και αντισυνταγματικές τις οριοθετήσεις και επεκτάσεις ορίων οικισμών που με πράξεις τις διοίκησης γίνονταν εδώ και δεκαετίες. Ταυτόχρονα θέτει τις πολεοδομικές υπηρεσίες προ αυξημένων ευθυνών για την έκδοση οικοδομικών αδειών», σημείωσε ο βουλευτής, ενώ ανέφερε ότι εξαιτίας της μη εξεύρεσης λύσης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που θέλουν να προστατεύσουν τις ιδιοκτησίες τους αναγκάζονται να προβαίνουν σε υποβολή ενστάσεων προς το Κτηματολόγιο και μάλιστα μέσα σε ασφυκτική προθεσμία εν μέσω περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση