Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς
Μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς

Μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς

Μεγάλη ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στο προστατευμένο δάσος της Στροφυλιάς στην . Ειδικότερα, η που ξέσπασε σύμφωνα με τοπικό μέσο στην περιοχή Κουνουπελάκι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχει λάβει άμεσα διαστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν 40 με 20 οχήματα, πεζοπόρο όχημα δώδεκα ατόμων και 4 Α/Φ από αέρος.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, καθώς και εθελοντές . Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που προσπαθούν να κρατήσουν την μακριά από την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.

Νωρίτερα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Σταμάτας, σε δασική έκταση στον δρόμο προς .

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς και όλων των εμπλεκομένων πλευρών, ενώ σημαντική αποτέλεσαν οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο . Με πέντε υδροφόρα οχήματα συνέδραμε η η οποία υπενθυμίζει ότι λόγω της αυξημένης πιθανότητας πυρκαγιάς, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες που περιλαμβάνουν καύση ξερών χόρτων, κλαδιών οξυγονοκολλήσεις κ.ά.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει να καλέσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199, δίνοντας ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση