Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Με λαμπρότητα η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Με λαμπρότητα η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Με λαμπρότητα η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ιερά Μητρόπολη .

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νηλείας όπου στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και Κίτρους και ς κ. Γεωργίου, παρουσία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίου Σαμαρά.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πλήθος Κληρικών, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών και της Τοπικής Αυτος. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέλευση πλήθους προσκυνητών που κατέκλυσαν τους χώρους της Ιεράς Μονής.

Προ της απολύσεως της Ακολουθίας η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε επισήμως και προσφώνησε τους Σεβασμιωτάτους, εκφράζοντας τη μεγάλη όλων για την παρουσία τους στην Πανήγυρη της Ιεράς Μονής.

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτριος ο οποίος με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε την αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την υποδοχή, κήρυξε το Θείο Λόγο.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, χοροστάτησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών, όπου κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού, προχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Κωνσταντίνο Κουκουβίνη, εφημέριο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μηλεών.

Ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού , τελέστηκε πανηγυρική , ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, τον οποίο πλαισίωσαν οι Μητρο Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην Ιερά Μονή, τελέστηκε πανηγυρική , ιερουργούντος του Αρχιμ. Νικάνορος, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, ο οποίος ομίλησε.

taxiar_06taxiar_02

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση