Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Με άρση της πίστωσης απειλούν οι φαρμακοποιοί
Με άρση της πίστωσης απειλούν οι φαρμακοποιοί

Με άρση της πίστωσης απειλούν οι φαρμακοποιοί

Με της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ ακόμα και μέσα στον Αύγουστο απειλούν οι , οι οποίοι ζητούν πλήρη εξόφληση των χρεών του Οργανισμού. Οι φαρμακοποιοί παίρνουν ξανά θέσεις μάχης, μετά τη που είχαν για νέα καθυστέρηση στην αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τον Απρίλιο, ύψους περίπου 160.000.000 ευρώ. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, η δέσμευση του ΕΟΠΥΥ ήταν ότι θα εξοφληθεί ο Απρίλιος έως τις 15 Αυγούστου, «ωστόσο χθες μάθαμε ότι τελικά οι φαρμακοποιοί θα λάβουν μόνο μέρος της ς για τον συγκεκριμένο μήνα». Σημειώνεται ότι η βασική αιτία του προτος είναι η μη απόδοση από την κοινωνική ασφάλιση των εισφορών Υγείας που χρησιμοποιούνται για να δοθούν συντάξεις.

Ο κ. Λουράντος με επιστολή που απέστειλε χθες στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, προειδοποιεί ότι οι φαρμακοποιοί «με κανένα τρόπο δεν θα ανεχθούν τον εμπαιγμό και τη δήθεν εξόφλησή τους με ένα υποτυπώδες ποσό την ώρα που οι Ελληνες και συνταξιούχοι απολαμβάνουν τα δικαιώματα της ασφάλισης και της ς, ενώ τα φαρμακεία χρεοκοπούν». Επίσης, τονίζει ότι εάν δεν εξοφληθούν τα φαρμακεία το αμέσως επόμενο διάστημα, ο ΠΦΣ θα αποφασίσει της πίστωσης, και καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο προειδοποιεί και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, ο οποίος κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι εφαρμόζει τη λογική τού «δεν πληρώνω». Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΙΔΙΚ, έως σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα-εργαστήρια έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2015, ενώ τους οφείλονται μεταξύ άλλων 6 μηνών από το 2013, και πέντε μηνών από το 2014. Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων δίνουν διορία έως το τέλος του Αυγούστου στο υπουργείο για αποκατάσταση μέρους της ρευστότητάς τους και για υποβολή σχεδίου ς, που θα διέπεται από τη βασική αρχή «όποια εξέταση εκτελείται, αποζημιώνεται πλήρως», και καταλήγουν: «Τη συνέχεια των εξελίξεων θα τη δούμε όλοι».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση