Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Με άρση της πίστωσης απειλούν οι φαρμακοποιοί
Με άρση της πίστωσης απειλούν οι φαρμακοποιοί

Με άρση της πίστωσης απειλούν οι φαρμακοποιοί

Με της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ ακόμα και μέσα στον Αύγουστο απειλούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι ζητούν πλήρη εξόφληση των χρεών του Οργανισμού. Οι φαρμακοποιοί παίρνουν ξανά θέσεις μάχης, μετά τη ενημέρωση που είχαν για νέα καθυστέρηση στην αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τον Απρίλιο, ύψους περίπου 160.000.000 . Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, η δέσμευση του ΕΟΠΥΥ ήταν ότι θα εξοφληθεί ο Απρίλιος έως τις 15 Αυγούστου, «ωστόσο χθες μάθαμε ότι τελικά οι φαρμακοποιοί θα λάβουν μόνο μέρος της οφειλής για τον συγκεκριμένο μήνα». Σημειώνεται ότι η βασική αιτία του προβλήματος είναι η μη απόδοση από την κοινωνική ασφάλιση των εισφορών Υγείας που χρησιμοποιούνται για να δοθούν .

Ο κ. Λουράντος με επιστολή που απέστειλε χθες στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, προειδοποιεί ότι οι φαρμακοποιοί «με κανένα τρόπο δεν θα ανεχθούν τον εμπαιγμό και τη δήθεν εξόφλησή τους με ένα υποτυπώδες ποσό την που οι Ελληνες ασφαλισμένοι και απολαμβάνουν τα δικαιώματα της ασφάλισης και της σύνταξης, ενώ τα φαρμακεία χρεοκοπούν». Επίσης, τονίζει ότι εάν δεν εξοφληθούν τα φαρμακεία το αμέσως επόμενο διάστημα, ο θα αποφασίσει της πίστωσης, και καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο προειδοποιεί και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, ο οποίος κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι εφαρμόζει τη λογική τού «δεν πληρώνω». Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΙΔΙΚ, έως σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα-εργαστήρια έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2015, ενώ τους οφείλονται μεταξύ άλλων 6 μηνών από το 2013, και πέντε μηνών από το 2014. Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων δίνουν διορία έως το τέλος του Αυγούστου στο υπουργείο για αποκατάσταση μέρους της ρευστότητάς τους και για υποβολή σχεδίου σύμβασης, που θα διέπεται από τη βασική αρχή «όποια εξέταση εκτελείται, αποζημιώνεται πλήρως», και καταλήγουν: «Τη συνέχεια των εξελίξεων θα τη δούμε όλοι».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #κυκλικοίκόμβοι - https://t.co/3Bp6uwk602 -

  • Aλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/QNwoEuiJwU -

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

"Αλιεύοντας" την είδηση