Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Μ. Μιτζικός: Προτεραιότητά μας η νομιμοποίηση των λιμανιών στο Νότιο Πήλιο
Μ. Μιτζικός: Προτεραιότητά μας η νομιμοποίηση των λιμανιών στο Νότιο Πήλιο

Μ. Μιτζικός: Προτεραιότητά μας η νομιμοποίηση των λιμανιών στο Νότιο Πήλιο

Στους στόχους η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Προτεραιότητα αποτελεί για την «Ενωτική Αυτοδιοιηκτική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» και τον επικεφαλής της υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μιχ. Μιτζικό η νομιμοποίηση των λιμανιών και των αιγιαλών στην περιοχή, που δεν διαθέτουν σχετική αδειοδότηση από την Κτηματική Υπηρεσία. Μάλιστα, στόχος είναι τα λιμάνια να λειτουργήσουν, και ως μικρές μαρίνες, ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, καθώς και να ιδρυθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού η τουριστική ανάδειξη της περιοχής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, κάτι που τόνισε ο επικεφαλής Μιχ. και στην πρόσφατη συνάντηση με τους υποψηφίους στην Αργαλαστή.

«Δέκα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στο θέμα της νομιμοποίησης των μικρών λιμανιών στο Νότιο Πήλιο, όπως είναι η Κ. Γατζέα, τα Καλά Νερά, η Άφησσος, ακόμη και η Αγία Κυριακή Τρκερίου. Εκτός από τα λιμάνια στη Σηπιάδα, που φρόντισε να αδειοδοτηθούν η πρώην Δημοτική Αρχή, τα υπόλοιπα είναι στον «αέρα»» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ειδικά, για τις υποδομές που πρέπει να υλοποιηθούν στις παραθαλάσσιες περιοχές, ο κ. Μιτζικός θεωρεί ότι η νομιμοποίηση του αιγιαλού και των λιμανιών- αλιευτικών καταφυγίων, αποτελεί βασική προϋπόθεση και δεσμεύεται ότι άμεσα ως νέα Δημοτική Αρχή θα κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προς την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία.

«Η νομιμοποποίηση είναι η μοναδική λύση για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για έργα ανάπλασης των παραθαλάσσιων περιοχών. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα νομιμοποιηθεί και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι τώρα θεωρούνται παράνομοι και καλούνται να πληρώσουν διαρκώς πρόστιμα στην Κτηματική Υπηρεσία, ενώ θα έχει έσοδα και ο Δήμος, που θα λειτουργήσουν ως ανταποδοτικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως προαναφέρθηκε, πέρα από τη νομιμοποίηση των λιμανιών, προτεραιότητα θα αποτελέσει η μικρών μαρίνων και ο ντε φάκτο χαρακτηρισμός τους, ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Νοτίου Πηλίου. «Η περιοχή διαθέτει απίστευτο φυσικό κάλλος και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με τη κατάλληλων υποδομών» συμπλήρωσε ο κ. Μιτζικός.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις προθέσεις του είναι να προχωρήσει ως Δημοτική Αρχή και τις διαδικασίες για την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα για εκπόνηση μελετών για την αξιοποίηση των λιμανιών, αλλά και για καλύτερη διαχείριση των υποδομών τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση