Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Λαμπρός ο εορτασμός της Αναλήψεως στο Βόλο
Λαμπρός ο εορτασμός της Αναλήψεως στο Βόλο

Λαμπρός ο εορτασμός της Αναλήψεως στο Βόλο

Νέος Αρχιδιάκονος στη Μητρόπολη

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εόρτασε η Τοπική Εκκλησία την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Θείας Αναλήψεως, με επίκεντρο τον περικαλλή και μεγαλοπρεπή ομώνυμο Ναό του Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ και κ. Ιγνατίου.

Παρέστησαν ο Θεσσαλίας Κώστας , ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, οι επικεφαλής των Αστυνομικών, Λιμενικών και Στρατιωτικών Σωμάτων του τόπου, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χαρακτήρισε την εορτή «σεμνή και μεγάλη, εορτή Δεσποτική, γιατί έχει στο επίκεντρό της τον Σωτήρα Χριστό, αλλά και εορτή του ανθρώπου, γιατί στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού δοξάστηκε και αποκαταστάθηκε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος».

Χαρακτήρισε, ακόμα, την Ανάληψη «γιορτή της ς, της καταλλαγής και της συμφιλιώσεως του ουρανού και της γης, του Θεού και του ανθρώπου, διότι υπήρξε απόσταση και απομάκρυνση μεταξύ τους, που δεν οφειλόταν στην απανθρωπία ή στην ωμότητα του Θεού, αλλά στην αναισθησία, στην αμετανοησία και στην αγνωμοσύνη του ανθρώπου…».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακλούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της ς, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική , προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή των πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος ανέλυσε θεολογικώς το νόημα της εορτής και τόνισε ότι, μετά την Ανάληψη ο Κύριος δε μας εγκατάλειψε, αλλά είναι διαρκώς μαζί μας, όλες τις ημέρες της ζωής μας, ενώ και δική μας, πλέον, προοπτική είναι η αποκατάσταση στην παραδείσια κατάσταση της ς του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε αρχιδιάκονο της Τοπικής Εκκλησίας τον π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο, εξαίροντας το ήθος, την ευλάβεια και την αφοσίωσή του στον Επίσκοπο και στην Εκκλησία.

Ευχαρίστησε δε, από καρδιάς, τους φιλοξενουμένους Ιεράρχες για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να συμμετάσχουν και να λαμπρύνουν την πανήγυρη και τόνισε το απαράμιλλο του εκκλ/κού ήθους τους, που τους καθιστά πρότυπα Ιεραρχών, άξιους Ποιμένες των επαρχιών που τους εμπιστεύθηκε η Εκκλησία.

analipsi2analipsi1

"Αλιεύοντας" την είδηση