Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Κρούσματα φοροδιαφυγής στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού
Κρούσματα φοροδιαφυγής στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Κρούσματα φοροδιαφυγής στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs, ύστερα από σχετικό έλεγχο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια μια ολόκληρης ημέρας δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε πως η ταμειακή μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία (!).

Η κινητο των ελεγκτών υπήρξε ύστερα από καταγγελίες τουριστών ότι κατά την αγορά αναμνηστικών από το του υ της Κνωσού δεν τους δόθηκαν αποδείξεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης δήλωσε: «Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το συμφέρον».

Οι ελεγκτές εμφανίστηκαν ως τουρίστες, έκοψαν εισιτήρια εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και για μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις συν και τις πωλήσεις που γίνονταν από τους οκτώ υπαλλήλους του καταστήματος. Οι υπάλληλοι, κάθε φορά που εισέπρατταν χρήματα από μια πώληση σημείωναν απλώς ένα ποσό σε κάποιο κοινό . Όταν οι ελεγκτές αποκάλυψαν την ταυτότητά τους, οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι δεν κόβουν αποδείξεις διότι έχουν μεγάλο φόρτο ς και δεν προλαβαίνουν.

Όταν, δε, τους ζητήθηκε να χτυπήσουν απόδειξη στην ταμειακή μηχανή, αρχικά υποστήριξαν ότι η μηχανή είναι χαλασμένη. Οι ελεγκτές όμως διαπίστωσαν οι ίδιοι ότι η ταμειακή μηχανή λειτουργούσε κανονικά. Όταν, ωστόσο, επιχείρησαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία της μέσω του TAXIS ανακάλυψαν ότι η μηχανή δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην Εφορία και, επομένως, ήταν παράνομη.

Στις συνεχείς ερωτήσεις των εφοριακών, οι υπάλληλοι του καταστήματος επαναλάμβαναν ότι ακολουθούν αυτή την της μη έκδοσης αποδείξεων «με εντολή άνωθεν» χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποιά ακριβώς ήταν η εντολή και ποιός το «άνωθεν»…

Κατόπιν αυτών, οι ελεγκτές καταλόγισαν συνολικά 534 (για μη έκδοση αποδείξεων μόνον μέσα σε μία ημέρα) και συνεχίζουν την της υπόθεσης για τον εντοπισμό και ενδεχόμενων άλλων φορολογικών παραβάσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση