Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Κομισιόν: Εκτακτη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό ζητά η Ελλάδα
Κομισιόν: Εκτακτη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό ζητά η Ελλάδα

Κομισιόν: Εκτακτη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό ζητά η Ελλάδα

Αίτημ της ς για την έκτακτης ανάγκης σε σχέση με την διαχείριση των προσφυγικών ροών έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσα Μπερτό, την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες. Παράλληλα η κα. Μπερτό τόνισε ότι πρόκειται για ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης.

Τέλος, όπως ανέφερε η ίδια, δεν έχει ακόμα υποβληθεί αίτημα από την ελληνική μεριά αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού ς ς.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. μετά την επίσκεψή του στον Πειραιά και στην Κω, μαζί με τον Αρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τιμερμανς, και τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό και με συναρμόδιους υπουργούς της ελληνικής Κυβέρνησης, ολοκλήρωσε την παρουσία του στην χώρα μας που στόχο είχε την επιτόπια εξέταση του προσφυγικού ζητήματος αλλά και την γρήγορη απεμπλοκή της ελληνικής διοίκησης από γραφειοκρατικά εμπόδια που καθιστούσαν αδύνατη την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι συναντήσεις που είχε με όλους τους Ελληνες αξιωματούχους είχαν συγκεκριμένο στόχο και αποτέλεσμα το οποίο και θα αναδειχθεί τις επόμενες ημέρες.

Την Δευτέρα, ο Ελληνας Επίτροπος θα βρίσκεται στην Αυστρία για επαφές με κρατικούς αξιωματούχους για την αντιμετώπιση της εκεί κατάστασης που αφορά το . Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Στρασβούργο όπου θα λάβει χώρα το Κολλέγιο των Επιτρόπων και στο οποίο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούγκερ θα εκφωνήσει την καταστατική ομιλία (State of the Union Speech) του, από τα κεντρικά θέματα της οποίας αναμένεται να είναι το

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση