Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Κομισιόν: Εκτακτη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό ζητά η Ελλάδα
Κομισιόν: Εκτακτη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό ζητά η Ελλάδα

Κομισιόν: Εκτακτη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό ζητά η Ελλάδα

Αίτημα της Ελλάδας για την έκτακτης ανάγκης σε σχέση με την διαχείριση των προσφυγικών ροών έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσα Μπερτό, την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες. Παράλληλα η κα. Μπερτό τόνισε ότι πρόκειται για ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης.

Τέλος, όπως ανέφερε η ίδια, δεν έχει ακόμα υποβληθεί αίτημα από την ελληνική μεριά αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης μετά την επίσκεψή του στον Πειραιά και στην Κω, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τιμερμανς, και τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό και με συναρμόδιους υπουργούς της ελληνικής Κυβέρνησης, ολοκλήρωσε την παρουσία του στην χώρα μας που στόχο είχε την επιτόπια εξέταση του προσφυγικού ζητήματος αλλά και την γρήγορη απεμπλοκή της ελληνικής διοίκησης από γραφειοκρατικά εμπόδια που καθιστούσαν αδύνατη την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι συναντήσεις που είχε με όλους τους Ελληνες αξιωματούχους είχαν συγκεκριμένο στόχο και το οποίο και θα αναδειχθεί τις επόμενες ημέρες.

Την Δευτέρα, ο Ελληνας Επίτροπος θα βρίσκεται στην για επαφές με κρατικούς αξιωματούχους για την αντιμετώπιση της εκεί κατάστασης που αφορά το προσφυγικό. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Στρασβούργο όπου θα λάβει χώρα το Κολλέγιο των Επιτρόπων και στο οποίο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούγκερ θα εκφωνήσει την καταστατική ομιλία (State of the Union Speech) του, από τα κεντρικά θέματα της οποίας αναμένεται να είναι το προσφυγικό

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση