Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Καθυστερούν οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών
Καθυστερούν οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών

Καθυστερούν οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών

Kαθυστερήσεις παρατηρούνται στις ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ενόσω η δίνει μάχη με το χρόνο για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί ως προυπόθεση για την εκταμίευση ως το τέλος Οκτωβρίου της δόσης των 800 εκατ.  που προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

ύψους 894,2 εκατομμυρίων καταβλήθηκαν από την αρχή του έτους ως το τέλος Αυγούστου από το Δημόσιο για την υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, επιστροφές φόρων και για την τακτοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, όταν η απόφαση του Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης για την εκταμίευση της δόσης, θέτει ως προαπαιτούμενο καθαρές πληρωμές 1,2 δισ. μόνο για την περίοδο μετά τον Απρίλιο του 2017.

Ειδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν για την ίδια περίοδο έχουν πληρωθεί 513 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη της γενικής κυβέρνησης, για εκκρεμείς επιστροφές φόρωνείχαν διατεθεί χρηματοδοτήσεις ύψους 145 εκατ. ευρώ ενώ οι τελικές πληρωμές (επιστροφές) ανήλθαν σε 108,3 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την τακτοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, οι χρηματοδοτήσεις προς το ασφαλιστικό σύστημα από την αρχή του έτους έως και τον Αύγουστο ανήλθαν σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές διαμορφώθηκαν σε 272,9 εκατ. ευρώ.

Για τον Αύγουστο μόνο καταβλήθηκαν πληρωμές 94,5 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, 54,4 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και μόλις 3,3 εκατ. ευρώ για έκαναν οι της γενικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου. Οι επιστροφές φόρων μόνο τον Αυγουστο ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ.

Οι περιορισμένες πληρωμές ήταν ο λόγος για τον οποίο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου ανήλθαν στα 3,912 δισ. ευρώ. Όσο για τις , εκτοξεύτηκαν στα 2,113 δισ. ευρώ από 1,52 δισ. ευρώ τον Ιούλιο λόγω των πρόσθετων απαιτήσεων των φορολογουμένων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση