Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Καθορίστηκαν πιστωτικές διευκολύνσεις για πληγέντες από κατολισθήσεις στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Καθορίστηκαν πιστωτικές διευκολύνσεις για πληγέντες  από κατολισθήσεις στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Καθορίστηκαν πιστωτικές διευκολύνσεις για πληγέντες από κατολισθήσεις στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σημντική εξέλιξη στην διετή προσπάθεια για αρωγή πληγέντων από κατολισθήσεις στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, αποτελεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια

“Από την πρώτη στιγμή, τον Φεβρουάριο του 2018, επισημαίνει ο δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης, βρεθήκαμε δίπλα στους συνδημότες μας που είδαν περιουσίες να χάνονται σε μια στιγμή, να μένουν στο δρόμο λόγω της καταστροφής που υπέστησαν οι κατ τους από τις κατολισθήσεις.

Άμεση μέριμνα του Δήμου μας ήταν η διασφάλιση προσωρινής ς των πληγέντων και στη συνέχεια η ενεργοποίηση της διαδικασίας οικονομικής υποστήριξης ώστε να αποκατασταθούν οι .

Σήμερα, μετά από δύο περίπου χρόνια διαρκών ενεργειών και πιέσεων του γραφειοκρατικού συστήματος, έχουμε την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την ιδιαίτερη συμβολή του γενικού γραμματέα ς Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλου.

Η , επιτέλους, έρχεται αρωγός σε σε περιοχές της Ζαγοράς, της Τσαγκαράδας, του Κισσού, της Μακρυρράχης, του ου, του Αγ. Δημητρίου, του Ανηλίου και του Μουρεσίου.

Η πιστωτική διευκόλυνση συνίσταται από 80% δωρεάν κρατική αρωγή και από 20% άτοκο δάνειο με τους όρους και τις προϋποθέσεις να προσδιορίζονται προσεχώς ώστε οι σύντομα να μπορούν να επωφεληθούν και να προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις ακινήτων.

Ο Δήμος, καταλήγει ο κ. Π. Κουτσάφτης, παραμένει με όλες της υπηρεσίες του και με ισχυρή βούληση δίπλα στους πληγέντες έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στεγαστικής αρωγής και επιστρέψει η κανονικότητα σε δεκάδες συνδημότες.”

"Αλιεύοντας" την είδηση