Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Κατατέθηκε ο φάκελος εκσυγχρονισμού, ζωνοποίησης και αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης του Π.Σ.Βόλου- Ν. Ιωνίας
Κατατέθηκε ο φάκελος εκσυγχρονισμού, ζωνοποίησης και αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης του Π.Σ.Βόλου- Ν. Ιωνίας

Κατατέθηκε ο φάκελος εκσυγχρονισμού, ζωνοποίησης και αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης του Π.Σ.Βόλου- Ν. Ιωνίας

Κατατέθηκε χθες ο ολοκληρωμένος, πλήρης, φάκελος για το εξαιρετικό σημαντικό έργο του Εκσυγχρονισμού, Ζωνοποίησης και Αυτοματοποίησης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων και Ν. Ιωνίας.

Το έργο αυτό είναι συνολικού προϋπολογισμού13.400.000 ευρώ πλέον , αφορά την αντικατάσταση όλου του παλιού δικτύου και με την εκτέλεσή του θα διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των διαρροών και η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Απ. αλάτης, η πρόταση έχει κατατεθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και με δεδομένη την πληρότητα των στοιχείων υπάρχει η βάσιμη αισιοδοξία για χρηματοδότηση του έργου. Με την ευκαιρία αυτή ο κ. αλάτης ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της επιχείρησης για τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που έκαναν για τη εκπόνηση της μελέτης και τη συγκρότηση του φακέλου

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση 85.000 μέτρων αγωγών ύδρευσης στο Κέντρο του που οριοθετείται μεταξύ των οδών Αργοναυτών, Αναλήψεως, Φιλιππίδη και το οποίο θα χωριστεί σε 14 ζώνες ελέγχου και στην αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης σε μήκος 40.000 μέτρων και τέσσερις ζώνες ελέγχου και αναβάθμιση του υ ελέγχου, στο της Ν. Ιωνίας, μεταξύ των οδών Βυζαντίου, Παπαρήγα, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά, Παρασκευοπούλου και Καραμπατζάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαρροές στα εν λόγω κομα του δικτύου ξεπερνούν το 40% , γεγονός που έχει αντίκτυπο, πέρα από την ποσότητα και στην ποιότητα του νερού.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός των εργασιών, σε σχέση με την επιλεξιμότητα των δαπανών, αναλύεται ως εξής:10.777.184,50Ε πλέον επιλέξιμη δαπάνη και 2.622.815,50 ευρώ πλέον ΦΠΑ ως μη επιλέξιμη δαπάνη, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ.

Tέλος, σήμερα στις 12.30 θα γίνουν τα εγκαίνια- μετά την ανακαίνιση των γραφείων- στο κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση