Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Κατά πλειοψηφία ο διαγωνισμός για τους λογαριασμούς καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ
Κατά πλειοψηφία ο διαγωνισμός για τους λογαριασμούς καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ

Κατά πλειοψηφία ο διαγωνισμός για τους λογαριασμούς καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ

Tο πρακτικό για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την παραγωγή, διαχείριση και επίδοση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, προϋπολογισμού 291.000 ευρώ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Αρνητικά ο σύμβουλος Μ. Πατσιαντάς και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο θα μπορούσαν να το κάνουν εργαζόμενοι της επιχείρησης και με οικονομικότερα αλλά και αρτιότερα αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν πολλά παράπονα για τον ανάδοχο.

Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Στ. Παπαευσταθίου επισήμανε ότι είναι δύσκολο με το προσωπικό που διαθέτει η επιχείρηση να αναλάβει το συγκεκριμένο , και δεν είναι αυτή υπεύθυνη που δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Ο κ. Ζεμπέογλου επέμεινε ότι μπορεί να υπάρξει ορθολογικότερη αξιοποίηση του προσωπικού και έχουν γίνει σχετικές προτάσεις.

Ο κ. Παπαευσταθίου επισήμανε ότι στην ολιγοήμερη του έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα της επιχείρησης και κάνει ό,τι μπορεί, ενώ δεσμεύτηκε να μιλήσει με τον εργολάβο και να επιλύσουν το πρόβλημα, αποδεχόμενος ότι έχει αντίκτυπο στη ΔΕΥΑΜΒ, καθώς σε αυτή απευθύνονται τα παράπονα των καταναλωτών.

Σύμφωνα με το πρακτικό που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, δύο εταιρείες συνεχίζουν στον διαγωνισμό της ΔΕΥΑΜΒ, για την ανάληψη του έργου, οι Α.Ε. και Βασίλειος Παλαιολόγος Ο.Ε.

Επίσης στη σημερινή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ορισμός δικηγόρου για το χειρισμό της μήνυσης για διασπορά ψευδών ειδήσεων που υποβλήθηκε σε ιδιώτη για ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ενός video που αφορούσε στην τελευταία βλάβη που έγινε στον Βιολογικό Καθαρισμό ( στην οδό Λαρίσης).

Εν τω μεταξύ, ομόφωνα ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ τον διαγωνισμό για τις υπηρεσίες ανταπόκρισης στο πρόγραμμα Novoville μέσω του οποίου η υπηρεσία δέχεται τα παράπονα των πολιτών για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους. Το κόστος προϋπολογίζεται στα 30.000 ευρώ πλέον .

Η ανάθεση σε εργολάβο του έργου κρίθηκε απαραίτητη καθώς η διαδικασία που ακολουθείται είναι χρονοβόρα και οδηγεί σε κατασπατάληση ανθρωπίνων πόρων.

Το πρόγραμμα Novoville παρακολουθούν οι υπηρεσίες του Δήμου που είναι υπεύθυνες για τη συλλογή των προβλημάτων και αναγγέλλουν στη συνέχεια στη ΔΕΥΑΜΒ τις περιπτώσεις που κατά την κρίση τους αφορούν την επιχείρηση. Η ΔΕΥΑΜΒ μετά τη λήψη των ειδοποιήσεων, πρέπει να κατηγοριοποιήσει τις αναγγελλόμενες βλάβες με κριτήρια όπως:

-αν αφορούν σε της υπηρεσίας

-εφόσον αφορούν σε της υπηρεσίας αν αυτά αφορούν την ύδρευση ή την αποχέτευση,

-αν έχουν παραληφθεί τα έργα ή είναι ενεργά

-αν είναι ενεργά έχουν ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενο ή είναι έργα σε εξέλιξη …

Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση του κύκλου αυτού,

-εφόσον η βλάβη αφορά έργο σε εξέλιξη, η αποκατάσταση βαρύνει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της κατά περίπτωση εργολαβίας

-εφόσον αφορά σε έργο ενεργό, αλλά του οποίου το φυσικό αντικείμενο έχει ολοκληρωθεί, η βλάβη πρέπει να περιληφθεί σε πρωτόκολλο επουσιωδών ελαττωμάτων και να αποκατασταθεί μέχρι και την οριστική παραλαβή

-εφόσον αφορά σε έργο περαιωμένο και με οριστική παραλαβή, η αποκατάσταση της βλάβης, θα πρέπει με ειδική εντολή εργασίας να χρεωθεί σε κάποια ενεργή σε εξέλιξη εργολαβία ή να αποκατασταθεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση