Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Κ. Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη της στον αγροτικό κόσμο
Κ. Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη της στον αγροτικό κόσμο

Κ. Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη της στον αγροτικό κόσμο

 

Τα απανωτά χτυπήματα της κυβέρνησης στον αγροτικό κόσμο καταδεικνύουν την πλήρη της για τους αγρότες και τη σημασία της αγροτικής παραγωγής στην και τη κοινωνική συνοχή της υπαίθρου. Αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία σε πολλούς τομείς της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και να βρει ουσιαστικούς τρόπους στήριξής της.

Η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη της στον αγροτικό κόσμο καθώς δεν είναι ικανή να τον εκτιμήσει, να τον κατανοήσει και δεν ενδιαφέρεται να τον βοηθήσει.

Τα γεγονότα που καταμαρτυρούν τη παραπάνω διαπίστωση είναι αδιαμφησβήτητα: το 94% των παράκτιων αλιέων αποκλείστηκε από τις ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι μισοί ελαιοπαραγωγοί έχουν μείνει εκτός ενίσχυσης από το Μέτρο 21 , ένας στους δέκα κτηνοτρόφους δεν έλαβε την ειδική ενίσχυση των 4 /ζώο, η πλειοψηφία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών έχουν μείνει εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης, η πλειοψηφία των δραστηριοποιούμενων αγροτών στις λαϊκές αγορές έχουν επίσης μείνει εκτός ενισχύσεων.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το τελευταίο επίτευγμα της κυβέρνησης των αρίστων η σημαντική περικοπή της δεύτερης δόσης της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος.

Μέσα σε 18 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ αρχίζει να καταρρέει η στις πληρωμές των αγροτών που είχε πετύχει η κυβέρνηση του μετά από επίμονες και πετυχημένες προσπάθειες, ώστε ο και οι συνεργαζόμενες με αυτόν γεωτεχνικές , μελετητές, καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων, μηχανημάτων και ζωοτροφών, να μπορούν να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους, τις αγορές τους και τη της οικογένειάς τους.

Οι συνέπειες στην πρωτογενή παραγωγή, στη παροχή υπηρεσιών και στην εφοδιαστική αλυσίδα, ειδικά εν μέσω πανδημίας, είναι ακόμα ανυπολόγιστες. Θα είμαστε εδώ για να τις παρακολουθούμε και να τις καταδεικνύουμε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον αερολιμένα Σκιάθου με πλαστά διαβατήρια #αεροδρόμιοΑλΠαπαδιαμάντης - https://t.co/8OryQN9DzG -

  • Μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο #απεργιακήσυγκέντρωση - https://t.co/iG3UAM7EWB -

  • Αρνητικά τα δείγματα από τα rapid-test σε Βόλο και Νότιο Πήλιο #Rapidtest - https://t.co/hARcfGwKTN -

"Αλιεύοντας" την είδηση