Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Υπ. Πολιτισμού: Χωρίς φθορές τα μνημεία στις πληγείσες περιοχές της Νεάπολης
Υπ. Πολιτισμού: Χωρίς φθορές τα μνημεία στις πληγείσες περιοχές της Νεάπολης

Υπ. Πολιτισμού: Χωρίς φθορές τα μνημεία στις πληγείσες περιοχές της Νεάπολης

Δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα στα μνημεία που βρίσκονται στην πληγείσα από τις πυρκαγιές περιοχή της εάπολης Λακωνίας, τονίζει σε του σήμερα, το υπουργείο πολιτισμού.

«Η φωτιά έφτασε σε ελάχιστη απόσταση από το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα, καθώς είχαν ληφθεί τα αναγκαία (αποψίλωση του χώρου και μικρού τμήματος της όμορης προς ανατολικά έκτασης και συνεχής δια του κτηρίου και του άμεσου περιβάλλοντα χώρου του). Επιπλέον, κοντά στο μουσείο είχε σταθμεύσει πυροσβεστικό όχημα», αναφέρεται στην .

Το Σάββατο και ενώ η πυρκαγιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, πραγματοποιήθηκε επιτόπια από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού  υπό την αν. ενική ραμματέα Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, με συμμετοχή της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελίας Πάντου και των υπαλλήλων της ΕΦΑΛΑΚ Αφροδίτης Μαλτέζου και Παναγιώτας Σκάγκου, (αρχαιολόγων), και Παναγιώτη Σκάγκου, (μηχανικού).

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «ο επί συμβάσει συντηρητής αρχαιοτήτων εκτάριος Γρηγοριάδης, που υπηρετεί στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου , ενήργησε καίρια και με αίσθημα αφοσίωσης στην Υπηρεσία και το έργο, λαμβάνοντας άμεση πρωτοβουλία για την προστασία του Μουσείου».

Σε ό,τι αφορά στα μνημεία που βρίσκονται στην άμεσα πληγείσα περιοχή, οι αυτοψίες ολοκληρώθηκαν, ενώ παραμένουν ακόμη άσβεστες μικρές εστίες πυρκαγιάς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση