Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον Ιεραπόστολο Ιεράρχη Πενταπόλεως Ιγνάτιο
Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον Ιεραπόστολο Ιεράρχη Πενταπόλεως Ιγνάτιο

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον Ιεραπόστολο Ιεράρχη Πενταπόλεως Ιγνάτιο

Με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, τιμήθηκε σήμερα από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, ο σπουδαίος Ιεραπόστολος, Σεβ. Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Μαδενλίδης, Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος επί σαράντα (40), τουλάχιστον, χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στην μετάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική.

Η πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΓΕΧΑ , παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών και ήταν ενταγμένη στην Εβδομάδα, την αφιερωμένη στην Εξωτερική Ιεραποστολή.

Ο Ποιμενάρχης κ. επεσήμανε ότι ο Σεβ. Πενταπόλεως «αφιέρωσε την ζωή του στη «Μαύρη» Ήπειρο, για να φέρει τον Χριστό στις καρδιές των αδελφών μας, που διψούν για την αλήθεια του Χριστού. Του ζητούμε να δεχθεί αυτή την τιμή, ως ελάχιστο αντίδωρο του σπουδαίου έργου του. Ο ίδιος δεν έχει ανάγκη από τέτοιες τιμές. Εμείς νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί σε μια τέτοια εποχή, όπου κυριαρχεί η βία και η , άνθρωποι σαν κι εκείνον γίνονται αγγελιοφόροι της ειρήνης του Χριστού, που σπέρνουν τον λόγο του Θεού στις καρδιές των ανθρώπων, για να βρίσκουν τον αληθινό σκοπό της ζωής τους…». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, επίσης, ότι «στο πρόσωπο του Ιεραποστόλου Ιεράρχου τιμούμε και όλους τους Ιεραποστόλους, που θυσίασαν τη ζωή τους, για να φέρουν το μήνυμα του Χριστού στον κόσμο…».

Από την μεριά του ο Σεβ. Πενταπόλεως εξέφρασε την έκπληξή του για την τιμή και ευχαρίστησε από καρδιάς. Τόνισε, μεταξύ άλλων: «έχω την αυτογνωσία ότι είμαι ανάξιος, αλλά όπου πήγα και ό,τι έκανα προσκεκλημένος το έκανα καίτοι τοποθετώ τον εαυτό μου κάτω του μετρίου, ό,τι έχω το δίνω με την καρδιά μου και αν ξαναγεννιόμουν, θα ήθελα να επαναλάβω το ίδιο μέσα στην Εκκλησία του Χριστού…».

Ακολούθησε ομιλία του τιμηθέντος Ιεράρχου με επίκαιρο πνευματικό θέμα.

timitiki_ekdilwsi_mandelidi_(9)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση