Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης το 2017: “Να ανοίξουμε τα πανιά μας”
Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης το 2017: “Να ανοίξουμε τα πανιά μας”

Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης το 2017: “Να ανοίξουμε τα πανιά μας”

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, εκφώνησε σήμερα την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης το 2017, ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητές του για το προσεχές έτος και εξέθεσε το όραμά του για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2025. Παρουσίασε έναν Χάρτη Πορείας για πιο Ενωμένη, πιο Ισχυρή και πιο Δημοκρατική Ένωση.

«Ο άνεμος πνέει και πάλι ούριος για την Ευρώπη. Αλλά δεν θα προχωρήσουμε, αν δεν εκμεταλλευτούμε τον άνεμο αυτό. (…) Θα πρέπει να χαράξουμε την πορεία μας για το μέλλον. Όπως έγραψε ο Μαρκ Τουέιν, σε μερικά χρόνια από τώρα θα είμαστε πιο απογοητευμένοι για όσα δεν κάναμε, παρά για όσα κάναμε. Τώρα είναι η ώρα να φτιάξουμε μια πιο ενωμένη, πιο ισχυρή και πιο δημοκρατική Ευρώπη για το 2025.»

Η ομιλία του προέδρου Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνοδεύτηκε από την εξαγγελία συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εμπόριο, τον έλεγχο των επενδύσεων, την κυβερνοασφάλεια, τη βιομηχανία, τα δεδομένα και τη δημοκρατία, κατά τρόπον ώστε οι λόγοι να μετουσιωθούν αμέσως σε πράξεις.

Επιπλέον, ο κ. Γιούνκερ και ο πρώτος αντιπρόεδροςΤίμερμανς, έστειλαν σήμερα επιστολή προθέσεων στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην προεδρία του Συμβουλίου, όπου αναπτύσσονται αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Επιτροπή, νομοθετικά και με άλλες πρωτοβουλίες, έως το τέλος του προσεχούς έτους.

Ειδική ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο με όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Κατάσταση της Ένωσης, η οποία περιέχει και το φυλλάδιο για την Κατάσταση της Ένωσης όπου περιλαμβάνονται:

· Η εγκεκριμένη ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης

· Η επιστολή προθέσεων

· Η πρόοδος σχετικά με τις δέκα προτεραιότητες της Επιτροπής

· Ο Χάρτης Πορείας για μια πιο Ενωμένη, πιο Ισχυρή και πιο Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση