Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Για τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων
Για τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας  Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων

Για τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων ΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου καταδικάζει ΟΜΟΦΩΝΑ την παραπομπή σε δίκη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, κ. Παναγιώτη Κουφαλάκου.

Η δίωξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς, που κατέθεσε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, καταγγέλλοντας την είσοδο του κ. Κουφαλάκου ως “εξωσχολικού στοιχείου” στο χώρο του σχολείου. Ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης  εισήλθε στο χώρο του σχολείου για ενημέρωση των μαθητών για την Πανελλαδική της Ένωσης, η οποία στην Πελοπόννησο θα υλοποιούνταν με τη για μουσική διαμαρτυρία όλων των Μουσικών Σχολείων της Περιοχής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδός του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία. Οι σύλλογοι γονέων και οι Ενώσεις τους αποτελούν έναν από τους τρεις πυλώνες της σχολικής κοινότητας (μαθητές – εκπαιδευτικοί – γονείς). Ο Γραμματέας, με την ιδιότητά του, θέλησε να ενημερώσει και την συγκεκριμένη σχολική κοινότητα για την Πανελλαδική Κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης.

Η καταστολή, η δίωξη και η ποινικοποίηση των δράσεων των Ενώσεων Γονέων είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Κατόπιν των παραπάνω δεδομένων ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:

  • Στηρίζουμε το δικαίωμα των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων των γονέων στη δράση και ελεύθερη ενημέρωση γονέων και μαθητών για διεκδίκηση των δικαιωμάτων στη σωστή μόρφωση και σχολική ζωή.
  • Καταγγέλλουμε τη δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Κουφαλάκου και απαιτούμε την απόσυρσή της.
  • Ζητούμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση