Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Για ανθρωποκτονία με δόλο παραπέμπεται ο 41χρονος Αλβανός
Για ανθρωποκτονία με δόλο παραπέμπεται ο 41χρονος Αλβανός

Για ανθρωποκτονία με δόλο παραπέμπεται ο 41χρονος Αλβανός

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο άσκησε χθες ο εισαγγελέας υπηρεσίας σε βάρος του 41χρονου Αλβανού που σκότωσε τον 38χρονο ομοεθνή σύζυγο της ξαδέλφης του σε ημιυπόγειο χώρο του σπιτιού στη Νέα Αγχίαλο, ενώ τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.

Μέχρι τότε ο φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και σήμερα θα οδηγηθεί στις 11 το πρωί εκ νέου στον ανακριτή για να αποφασίσει μαζί με τον εισαγγελέα αν θα προφυλακιστεί, μέχρι να καθίσει στο εδώλιο του ΜΟΔ για να δικαστεί.

Ο 41χρονος σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε πως σκότωσε τον 38χρονο πατέρα τριών παιδιών, καθώς θόλωσε, αφού το θύμα φέρεται να ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του, επειδή τον απείλησε ότι θα πάρει τη συγγενή του και τα ανήλικα τους, εγκαταλείποντας τον, λόγω της ιης συμπεριφοράς του απέναντι τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας βγήκε εκτός εαυτού, σηκώθηκε επάνω και έριξε τρεις γροθιές στο στήθος του 38χρονου, ο οποίος άρχισε να αιμορραγεί, καθώς ο 41χρονος έκρυβε μέσα στη γροθιά του έναν σουγιά που δεν είχε αντιληφθεί κανένας που βρίσκονταν κοντά στο τραπέζι (φίλος, και η ξαδέλφη) την ύπαρξη του.

Στη συνέχεια σηκώθηκε και έφυγε από το περιπλανώμενος στους δρόμους της Νέας Αγχιάλου, μέχρι που συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ έγκυρες πηγές σημειώνουν πως ο φερόμενος ως δράστης πέταξε το όπλο του φόνου στη καρότσα ενός διερχόμενου φορτηγού και γι' αυτό το λόγο δεν βρέθηκε ακόμα.

Ο 38χρονος, τραυματισμένος ακόμη, μεταφέρθηκε από έναν γείτονα, την ξαδέρφη του και τα τρία ανιψάκια του με στον Βόλο, όπου στο ύψος του Θεσσαλίας στην παραλία, ήταν σταθμευμένο ασθενοφόρο. Το αγροτικό σταμάτησε και το θύμα παραλήφθηκε από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 41χρονος είχε ξεκινήσει από το πρωί να πίνει τσίπουρο και γύρω στο μεσημέρι τον επισκέφθηκε στο ο 38χρονος που διέμενε μόνιμα στην και έκανε από τον Ιούνιο στη Νέα Αγχίαλο. Σημειώνεται πως ο φερόμενος ως δράστης έμενε μόνιμα στη Νέα Αγχίαλο μαζί με τα και τη γυναίκα του έχοντας νόμιμη άδεια παραμονής στη χ, η οποία έληγε το 2020.

Κάθισαν στο τραπέζι και άρχισαν να τρώνε και να πίνουν σε ημιυπόγειο χώρο του σπιτιού, φτάνοντας νωρίς το απόγευμα να λογομαχήσουν και να γίνει ο φόνος, μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών του δράστη.

Αξίζει να τονιστεί ότι με τον παλαιό Ποινικό Κώδικα ο 41χρονος βρίσκονται πιθανότατα αντιμέτωπος με την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης, αλλά με τον νέο ενδεχομένως να πέσει στα μαλακά αφού η προβλεπόμενη ποινή ξεκινάει από τα δέκα χρόνια και φτάνει μέχρι τα ισόβια (άρθρο 299 του Π.Κ.).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση