Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Γεννηματά – Aνδρουλάκης: Η επόμενη μέρα και η στάση Καμίνη – Θεοδωράκη
Γεννηματά – Aνδρουλάκης: Η επόμενη μέρα και η στάση Καμίνη – Θεοδωράκη

Γεννηματά – Aνδρουλάκης: Η επόμενη μέρα και η στάση Καμίνη – Θεοδωράκη

Μπορεί ο ίκος Ανδρουλάκης να καλύψει την διαφορά των 17 ποσοστιαίων μονάδων;  Μήπως η Φώφη εννηματά θα κόψει πρώτη το νήμα και την δεύτερη Κυριακή;

Αυτό είναι πλέον το ερώτημα που κυριαρχεί μετά τον πρώτο, κατά κοινή ομολογία πετυχημένο, γύρο των εκλογών, καθώς 210.000 και πλέον πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν για το νέο επικεφαλής της παράταξης.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους δύο πρώτους να μετρούν τις δυνάμεις τους και να οργανώνουν ήδη την στρατηγική τους εν όψει του δεύτερου γύρου, που είναι βέβαιο πως θα έχει και στοιχεία εσωκομματικής ς με άρωμα ΠΑΣΟΚ καθώς τόσο η κ. εννηματά όσο και ο 38χρονος ευρως  προέρχονται από τα σπλάχνα του κινήματος.

Η κ. Φώφη αναμένεται να προτάξει  ότι το επιτυχημένο εγχείρημα ήταν δίκη της πρωτοβουλία και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως θα το πάει ένα βήμα παρακάτω, δίνοντας τις εναπομείνασες πέντε ημέρες και προσωπικά χαρακτηριστικά στη μάχη.

Από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη η λέξη κλειδί πάνω στην οποία θα δομήσει την στρατηγική του είναι η ανανέωση και η προσπάθεια να καταστήσει σαφές πως αυτός έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να αντιπαρατεθεί ευθέως με τον Αλέξη Τσίπρα. «Η παράταξη είναι εδώ, εγγυώμαι και την ενότητα και την πολιτική ανανέωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα, ισχυρή παράταξη» επισήμανε σήμερα σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής του.

Πως θα κινηθούν οι υπόλοιποι

Το πώς θα κινηθούν οι που δεν κατάφεραν να περάσουν στον επόμενο γύρο είναι ένα κομβικό σημείο που θα κρίνει πολλά. Ιδιαιτέρως ο τρίτος και ο τέταρτος Σταύρος Θεοδωράκης, μία ημέρα μετά την εκ διαδικασία που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους για κάτι καλύτερο, δεν έχουν αποφασίσει το πώς θα κινηθούν.
Όπως έλεγαν στενοί τους συνερ στην «Κ», ουδεμία συζήτηση έχει γίνει για την παροχή στήριξης σε κάποιον από τους δύο μονομάχους.  Αμφότεροι εστιάζουν στην ομαλή διαδικασία και στην διατήρηση των χαμηλών τόνων ώστε να μην απομακρυνθούν οι πολίτες που δεν αρέσκονται στις πολιτικές εντάσεις και στις εσωκομματικές έριδες.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση