Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Φόβοι για μια νέα «Κερατέα»
Φόβοι για μια νέα «Κερατέα»

Φόβοι για μια νέα «Κερατέα»

Δυναμίτες κατά αστυνομικών εκτοξεύουν οι κάτοικοι της που αντιδρούν στη δημιουργία hotspot στο νησί. Χθες το απόγευμα μάλιστα σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε υπαίθριο χώρο μπροστά στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, δίχως πάντως τραυματισμούς. Υπολείμματα του αυτοσχέδιου βαρελότου βρέθηκαν και περισυνελέγησαν από αρχαιολογικό χώρο, ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, παρόμοιοι μηχανισμοί έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά αστυνομικών των που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή όπου πρόκειται να χωροθετηθεί το hotspot.

Για φόβο δημιουργίας νέας «Κερατέας» προειδοποιεί με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. «Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας για τη δημιουργία νέας “Κερατέας” που τόσες συνέπειες θα είχε στις τοπικές κοινωνίες και στους συναδέλφους μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των αστυνομικών και συμπληρώνουν ότι «η αδυναμία της πολιτείας να επιβάλει τη θέλησή της με τον δημοκρατικό διάλογο έχει ως θλιβερό επακόλουθο την αλόγιστη μεταχείριση, για άλλη μια φορά, των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής». Λόγω των επεισοδίων μετέβησαν την Παρασκευή με C-130 στην τέσσερις διμοιρίες της ΥΑΤ (πρώην ), οι οποίες αστυνομεύουν το σημείο έξω από το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στο Πηλί της Κω, όπου θα χωροθετηθεί το κέντρο καταγραφής μεταναστών.

Στα επεισόδια των τελευταίων ημερών, κάτοικοι του νησιού εκτόξευσαν , ναυτικές φωτοβολίδες αλλά και αυτοσχέδια βαρελότα κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ, ενώ πυροβολούν στον αέρα με κυνηγετικές καραμπίνες για εκφοβισμό. «Δεν υπάρχει καμία διοικητική μέριμνα για τους αστυνομικούς ούτε όμως και σχέδιο ασφαλείας για την αντιμετώπιση των επιθέσεων» δήλωσε χθες στην «Κ» ο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Δημοσθένης Πάκος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση