Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Φόβοι για μια νέα «Κερατέα»
Φόβοι για μια νέα «Κερατέα»

Φόβοι για μια νέα «Κερατέα»

Δυναμίτες κατά αστυνομικών εκτοξεύουν οι κάτοικοι της Κω που αντιδρούν στη hotspot στο νησί. Χθες το απόγευμα μάλιστα σημειώθηκε έκρηξη αυτου μηχανισμού σε υπαίθριο χώρο μπροστά στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, δίχως πάντως τραυματισμούς. Υπολείμματα του αυτου βαρελότου βρέθηκαν και περισυνελέγησαν από αρχαιολογικό χώρο, ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, παρόμοιοι μηχανισμοί έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά αστυνομικών των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή όπου πρόκειται να χωροθετηθεί το hotspot.

Για φόβο ς νέας «ς» προειδοποιεί με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. «Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας για τη δημιουργία νέας “ς” που τόσες συνέπειες θα είχε στις τοπικές κοινωνίες και στους συναδέλφους μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των αστυνομικών και συμπληρώνουν ότι «η αδυναμία της πολιτείας να επιβάλει τη θέλησή της με τον δημοκρατικό διάλογο έχει ως θλιβερό επακόλουθο την αλόγιστη μεταχείριση, για άλλη μια φορά, των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων ς». Λόγω των επεισοδίων μετέβησαν την Παρασκευή με -130 στην Κω τέσσερις διμοιρίες της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ), οι οποίες αστυνομεύουν το σημείο έξω από το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στο Πηλί της Κω, όπου θα χωροθετηθεί το καταγραφής μεταναστών.

Στα επεισόδια των τελευταίων ημερών, κάτοικοι του νησιού εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, ναυτικές αλλά και αυτοσχέδια βαρελότα κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ, ενώ πυροβολούν στον αέρα με κυνηγετικές καραμπίνες για εκφοβισμό. «Δεν υπάρχει καμία διοικητική μέριμνα για τους αστυνομικούς ούτε όμως και σχέδιο ασφαλείας για την αντιμετώπιση των επιθέσεων» δήλωσε χθες στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Δημοσθένης Πάκος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση