Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Φονική καταιγίδα στην Αττική
Φονική καταιγίδα στην Αττική

Φονική καταιγίδα στην Αττική

Ένας νεκρός, έρευνες για μία αγνοούμενη, εγκλωβισμένοι από τα ορμητικά νερά, πλημμυρισμένα σπίτια και ένα τριώροφο που κατέρρευσε, εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, καθώς και ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους (ειδικά στον Κηφισό) ήταν οι βαριές συνέπειες της καταρρακτώδους ς που έπεσε χθες στην Αθήνα και ανέδειξε όλα τα προτα μιας πόλης που παραμένει ανοχύρωτη απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το πιο τραγικό γεγονός σημειώθηκε στις Αχαρνές, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 41χρονος άνδρας με τη μητέρα του παγιδεύτηκε από τα νερά και ακινητοποιημένη νταλίκα, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής. Ο άντρας και η μητέρα του κατόρθωσαν να βγουν από το αμάξι, αλλά παρασύρθηκαν από τα νερά, με αποτέλεσμα ο άντρας να εγκλωβιστεί κάτω από το αυτοκίνητό του και να πνιγεί, ενώ η μητέρα του παρασύρθηκε πολύ μακριά αλλά ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Σε εξέλιξη βρισκόταν έως αργά χθες το βράδυ έρευνα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στο Μενίδι, καθώς εντοπίστηκε που έχει παρασυρθεί από τα νερά και γινόταν προσπάθεια να εξεταστεί εάν υπήρχε εγκλωβισμένο άτομο.

Θρίλερ και στο Καματερό, όπου εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο σε και διεξάγονται έρευνες για τυχόν εντοπισμό της οδηγού, καθώς υπάρχουν φόβοι πως παρασύρθηκε από τα νερά.

Η χθεσινή νεροποντή έπληξε κυρίως τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Στην Πετρούπολη κινδύνευσε ηλικιωμένη, η οποία πήγε να παραλάβει τον εγγονό της από το σχολείο και παρασύρθηκε από τα νερά, αλλά διασώθηκε με παρέμβαση περαστικών.

Στο Καματερό κατέρρευσε τριώροφη πολυ, κοντά στο της Εσχατιάς, στη συμβολή με Κωστή Παλαμά. Εσπευσε κλιμάκιο της Περιφέρειας ς με μηχανήματα και απομακρύνθηκαν τα μπάζα για να μην προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Το συγκεκριμένο είχε εκκενωθεί από πέρσι, καθώς η Περιφέρεια είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο κατάρρευσης.

Πολλοί βασικοί άξονες του λεκανοπεδίου πλημμύρισαν. Στον Δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο η Πυροσβεστική προχώρησε σε απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.

Στα Τουρκοβούνια σχηματίστηκε και ανεμοστρόβιλος, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δέχθηκε χθες 835 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπή δέντρων, κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της νύκτας βρίσκονταν σε επιφυλακή 140 ομάδες της Πυροσβεστικής, με 560 άτομα.

Εκτεταμένες ήταν οι καταστροφές σε Ηλεία και Αχαΐα. Μάλιστα, οι Δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας ζητήθηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε κεντρικούς αγωγούς ύδρευσης και στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε θερμοκήπια και καλλιέργειες.

Πολλές περιοχές της Δυτικής Αχαΐας επλήγησαν και συγκεκριμένα οι δημοτικές ενότητες Λαρισσού, Μόβρης και Δύμης, προκαλώντας καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Κατολισθήσεις προκάλεσαν προβλήματα στο , ενώ μετ' εμποδίων γινόταν μέχρι αργά χθες η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Βουπρασίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση