Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Ετοιμάζεται ο χώρος φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή του Ελαιώνα
Ετοιμάζεται ο χώρος φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή του Ελαιώνα

Ετοιμάζεται ο χώρος φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή του Ελαιώνα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι στην περιοχή του Ελαιώνα, εκεί όπου θα μεταφερθούν προσωρινά οι που διαμένουν στο Πεδίον του Άρεως. Εκατοντάδες εργαζόμενοι από όλες τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να ολοκληρώσουν την διαμόρφωση του χώρου φιλοξενίας. Η διάθεση έγινε από τον Δήμο Αθηναίων, που λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της και στο πλαίσιο της ευθύνης απέναντι στο μεγάλο ζήτημα των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας.

Από την περασμένη Δευτέρα, το δυναμικό της διεύθυνσης Καθαριότητας κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση του χώρου, απομακρύνοντας και , καθώς και σε καθαρισμό της οδού Πολυκάρπου, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση στην οποία παρατίθενται οι ενέργειες που έγιναν για τη διαμόρφωση του χώρου στον Ελαιώνα:

Η διεύθυνση Πρασίνου προχώρησε στον καθαρισμό από φυτά (αποψίλωση από ξερά ), καθώς και στην περιποίηση και το κλάδεμα δέντρων της περιοχής.

Η διεύθυνση Σχεδίου Πόλης ανέλαβε τη μελέτη και την έκδοση των σχετικών αδειών για την εγκατάσταση των κοντέινερ.
Την ίδια ώρα, στελέχη του δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν τη συναίνεση πολιτών Ρομά, που βρίσκονταν στην περιοχή, ώστε να μετεγκατασταθούν σε κοντινό χώρο.

Η διεύθυνση Ηλεκτρολογικού συνέβαλε, ώστε να συνδεθεί (με την εγκατάσταση πίλαρ) ο χώρος με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφού προηγουμένως το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικού είχε εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη και την έκδοση του απαιτούμενου πιστοποιητικού.

Η διεύθυνση Οδοποιίας και Αποχέτευσης συνεισέφερε με σχέδια για τη σύνδεση των χώρων με το κεντρικό δίκτυο.

Το τμήμα Κηποτεχνίας της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Αθηναίων ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων αισθητικής αναβάθμισης του χώρου έκτακτης Φιλοξενίας των προσφύγων, με φυτά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πενήντα τέσσερα νέα κρούσματα Covid-19 στη Μαγνησία-Πρωτοπορεί η Αττική - https://t.co/Zb5jvHzXEt -

  • Στο υπουργείο Παιδείας ο μητροπολίτης Δημητριάδος - https://t.co/TcF8E6us1R -

  • Δικαίωση για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου  - https://t.co/CMGltArlhQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση