Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εργασίες ς πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο της Περιφερειακής Ενότητας ς και συγκεκριμένα στους τομείς ευθύνης της.

Η πραγματοποιείται στα πλαίσια της βελτίωσης της ασφάλειας των διερχόμενων αυτοκινήτων και ειδικότερα λόγω της αναμενόμενης αύξησης κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω των καλοκαιρινών μηνών. Η εν λόγω διαγράμμιση γίνεται αποκλειστικά με και προσωπικό από το μηχανικό εξοπλισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. ς με αποτέλεσμα την σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Η οριζόντια διαγράμμιση (χρώματος λευκού) γίνεται ανά λωρίδα κατεύθυνσης κυκλοφορίας και στον άξονα και στην οριογραμμή με το ανάλογο πλάτος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στη Διεύθυνση Τροχαίας Λάρισας και τον διοικητή κ. Καφετζή, για τη συνδρομή τους στην διαχείριση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών. Η διαγράμμιση ξεκίνησε από το δρόμο Λάρισας – Τρικάλων και θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα δίκτυα δίνοντας προτεραιότητα στις εθνικές οδούς όπως , Λάρισα-Τύρναβος-Ελασσόνα-Σαραντάπορο, Λάρισα-Καρδίτσα, Λάρισα-Βόλος (Π.Ε.Ο.) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο της .

Παράλληλα ξεκίνησε και η κοπή χόρτων στα ερείσματα εκατέρωθεν του οδοστρώματος με μηχάνημα που ανήκει και πάλι στο μηχανικό εξοπλισμό της Π.Ε. Λάρισας με σκοπό την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων. Η κοπή χόρτων γίνεται μόνο στο έρεισμα και δεν περιλαμβάνει το κλάδεμα των δέντρων, θάμνων κ.λπ. για τα οποία απαιτείται ειδικό μηχάνημα κοπής με βραχίονα και για το οποίο θα ακολουθήσει δημόσιο έργο.

Με δεδομένο ότι η βλάστηση σε όλο το δίκτυο έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, θα πρέπει να επισημανθεί η επικινδυνότητα σε ορισμένα σημεία, στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή μέχρις ότου γίνει καθαρισμός-κοπή χόρτων καθώς και κλάδεμα των δέντρων και κυρίως εκεί που εμποδίζουν την κάθετη σήμανση καθώς και τους φωτεινούς .

ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ (2)ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση