Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Έρευνα για τα Paradise Papers διέταξε η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων
Έρευνα για τα Paradise Papers διέταξε η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων

Έρευνα για τα Paradise Papers διέταξε η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων

Eρευνα για τα λεγόμενα , που δημοσιεύθηκαν και στη χώρα μας με φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διαθέτουν εξωχώριες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, διέταξε η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα , θα ελεγχθούν και κατά μόνας, αλλά και συνδυαστικά με τις λοιπές λίστες που διαθέτουν οι οικονομικοί εισαγγελείς (Μπόγιαρνς, Ρηνανίας και άλλες), προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.

Το πρώτο βήμα για την δρομολόγηση της έρευνας για τα Paradise Papers θα είναι η παραλαβή των στοιχείων ελληνικού ενδιαφέροντος και η αξιολόγησή τους σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα ή μη της ύπαρξης εξωχώριων εταιρειών, καθώς το όλον θέμα κινείται, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στο όριο νομιμότητας και παρανομίας.

Για το λόγο αυτό, η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη, έχει προκρίνει τη συνδυαστική εξέταση των στοιχείων της συγκεκριμένης λίστας με άλλες που ήδη υπάρχουν από καιρό στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων.

Στις ΗΠΑ κλιμάκιο εισαγγελέων για την υπόθεση της Novartis

Kλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη , πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προκειμένου, στο πλαίσιο δικαστικής συδρομής, να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση της Novartis.

Hδη από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης έχουν ζητηθεί στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες επίσης διενεργούν μεγάλη για την υπόθεση τόσο μέσω των μηχανισμών της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς όσο και σε ποινικό επίπεδο, μετά τις καταθέσεις που έδωσαν στην αμερικανική δικαιοσύνη, δύο μάρτυρες, πρώην στελέχη της Novartis, στην .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

  • Ομάδα Γονέων από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Πρόταση Ζωής» - https://t.co/gvTUmDErBh -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων και σχολείων Ν. Μαγνησίας - https://t.co/22TTpKWpiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση