Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας
Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε άνδρες των και αγνώστους στη διάρκεια της πρώτης γενικής ς των ΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Ιανουάριο που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Ομάδα περίπου 150 ατόμων ξέφυγε από την πορεία τη στιγμή που περνούσε έξω από τη Βουλή και πέταξε βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Επίσης, αντιεξουσιαστές προκάλεσαν καταστροφές σε καταστήματα, στάσεις λεωφορείων και φωτεινούς σηματοδότες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκαψαν και ένα αυτοκίνητο. Μολότοφ έπεσαν και στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ς σχεδόν 25.000 πολίτες πήραν μέρος σε τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τη φορολογία, τα «κόκκινα δάνεια», κ.α. στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Δημόσιοι υπάλληλοι, σε , σε ΔΕΚΟ, σε εφορίες, γιατροί, , φαρμακοποιοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, στην τοπική αυτοδιοίκηση, δικαστικοί υπάλληλοι, μηχανικοί και φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων είναι μεταξύ όσων έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στην . Στην Αθήνα, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργάνωσαν συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 το πρωί προγραμμάτισε το ΠΑΜΕ, ενώ στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την Βουλή.

Σήμερα, οι συρμοί του μετρό θα είναι ακινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Δεν πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρό.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, ενώ, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην απεργία, θα σημειωθούν τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση