Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στην Σκόπελο
Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στην Σκόπελο

Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στην Σκόπελο

Διήμερη επίσκεψη στη Σκόπελο πραγματοποίησε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου Πέμπτη και Παρασκευή 8- 9 Ιουλίου 2021, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Η κα Παπανάτσιου συζήτησε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν αλλά και λύσεις που θα μπορούσαν να  προταθούν και να ενσωματωθούν στο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στη της βουλευτή με τον δήμαρχο Σκοπέλου  Στ. Περίσση, τον αντιδήμαρχο κ. Βούλγαρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ξηντάρη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Σκοπέλου,  με προεξέχοντα τις ελλείψεις στο προσωπικό τόσο του Δήμου όσο και των διαφόρων υπηρεσιών του νησιού, την ανάγκη χρηματοδότησης σημαντικών έργων για την περιοχή,  με απόλυτα επείγον την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων για το λιμάνι του Αγνώντα,  ενώ τονίστηκε ότι είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για την ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων στο νησί.

Η κ. Παπανάτσιου συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης του Δήμου Σκοπέλου κ. Ευσταθίου και το δημοτικό σύμβουλο κ. Λεμονή από τους οποίους ενημερώθηκε για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει σχετικά με την ορθή διαχείριση του δήμου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το νησί της Σκοπέλου.

Στη συνέχεια η βουλευτής επισκέφθηκε τον Σύλλογο Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών «Φάρο Σκοπέλου» όπου ενημερώθηκε από τα μέλη του για το σημαντικό υποστηρικτικό του έργο, για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν ώστε να διευκολυνθεί και να ευοδωθεί το έργο του Συλλόγου. 

Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου η βουλευτής συναντήθηκε με τους εργαζόμενους,  οι οποίοι την ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω του Covid-19 και της τουριστικής περιόδου. Το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών παραμένει και όπως έχουμε δηλώσει ως ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι απαραίτητο να εξεταστούν κίνητρα προς τους ιατρούς ώστε να αποδεχθούν θέσεις σε δυσπρόσιτα μέρη.

Η πρώην υπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας της, επισκέφθηκε Δημόσιες Υπηρεσίες του νησιού, ενώ συναντήθηκε με επαγγελματικούς- τουριστικούς και αθλητικούς φορείς της Σκοπέλου, τον ταμία του Συλλόγου Επαγγελματιών Σκοπέλου Θωμά Λεμονή, τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Σκοπέλου κ. Κοχύλη, την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη και την κα. Τέγου, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας  Σκοπέλου, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι τουριστικοί φορείς της περιοχής ως συνέπεια της πανδημίας και της μειωμένης τουριστικής κίνησης.

Η βουλευτής συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Έλιους  Β. Καραγιώργο και το μέλος  Μ. Δένδη, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Γλώσσας Σκοπέλου  Α. Φωτόπουλο,  από τους οποίους ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των τοπικών τους κοινοτήτων, ενώ επισκέφθηκε και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Γλώσσας Σκοπέλου.

Η κ. Παπανάτσιου ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη φιλοξενία και τις εποικοδομητικές συζητήσεις που είχε μαζί τους και επισήμανε ότι τα νησιά της χώρας μας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και πρέπει να ληφθεί μέριμνα από την Πολιτεία να υποστηριχτούν τόσο οικονομικά όσο και από έμψυχο προσωπικό στις κατά τόπους υπηρεσίες. Επεσήμανε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν ληφθεί σειρά από μέτρα υποστήριξης των νησιωτών όπως το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο φαίνεται να υποβαθμίζεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενώ δήλωσε ότι πολλά από τα θέματα που της τέθηκαν θα συζητηθούν και σε κεντρικό επίπεδο στα πλαίσια της δημιουργίας του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση