Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Επιλογή Ευθύνης: «Αδιανόητος ο αποκλεισμός του Βόλου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»
Επιλογή Ευθύνης:  «Αδιανόητος ο αποκλεισμός του Βόλου   από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»

Επιλογή Ευθύνης: «Αδιανόητος ο αποκλεισμός του Βόλου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»

«Το ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη, στις αρχές Απριλίου, των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς ς, στα οποία εντάσσονται 17 δήμοι, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας.

Με αφορμή την ανακοίνωση από το των δήμων που εντάσσονται στα νέα προγράμματα κοινωφελούς ς, η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΜΠΡΟΣΤΑ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι γνωστό ότι, δυστυχώς, η περιοχή μας, τα τελευταία χρόνια, μαστίζεται από την ανεργία. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, στην πρόσφατη απολογιστική συνέλευση των αροσώπων του, ανακοίνωσε ότι το επίσημο ποσοστό είναι 26,5%, ωστόσο επισήμανε πως, αν εξαιρεθούν οι συμ μας που υπολογίζονται ως οικονομικά ενεργοί, επειδή εργάζονται έστω και μία ημέρα τον μήνα, το ποσοστό της ανεργίας, στην περιοχή μας, αγγίζει στην πραγματικότητα το 40%, ενώ το φαινόμενο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι η ανεργία καλπάζει στη Μαγνησία, στην οποία ο Βόλος συγκεντρώνει το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων και μακροχρόνια ανέργων, και με δεδομένο ότι στη του Υπουργείου συμπεριλαμβάνονται αρκετοί μικρότεροι δήμοι, είναι αδιανόητος ο αποκλεισμός του Δήμου Βόλου, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στους 17 δήμους, στους οποίους θα ξεκινήσει η κοινωφελής εργασία. Η οποία δεν αποτελεί, βεβαίως, λύση στο πρόβλημα, ωστόσο θα ήταν μία ανάσα για εκατοντάδες συμ μας, καθώς μάλιστα η διάρκεια των νέων προγραμμάτων θα είναι 8μηνη αντί των 5μηνων προηγούμενων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο, στην επόμενη φάση, θα ενταχθούν 32 ακόμη δήμοι στα προγράμματα, είναι αναγκαία η εγρήγορση και η ανάληψη πρωτοβουλίας από όλους τους φορείς, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια, τους βουλευτές του Νομού, την Υφυπουργό, προκειμένου να μη χαθεί για τους συμπολίτες μας και η επόμενη ευκαιρία ένταξης του Δήμου στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.»

"Αλιεύοντας" την είδηση