Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Επίδειξη μόδας με μοντέλα ΑμεΑ την Πρωταπριλιά στον Βόλο
Επίδειξη μόδας με μοντέλα ΑμεΑ  την Πρωταπριλιά στον Βόλο

Επίδειξη μόδας με μοντέλα ΑμεΑ την Πρωταπριλιά στον Βόλο

Επίδειξη ς με μοντέλα ΑμεΑ και όχι μόνο θα γίνει στο Βόλο την 1η Απριλίου στις έξι το απόγευμα στον Πολυχώρο εκδηλώσεων του δήμου Βόλου στο πεδίο του Άρεως. Μοντέλα θα είναι αθλητές ΑμεΑ με πολλές καθώς και μοντέλα που φέρουν τίτλους πανελληνίων καλλιστείων.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι διοργανωτές εέιπαν πως η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ αναφέρθηκαν στο στόχο της εκδήλωσης που είναι η ευαισθητοποίηση όλων στο γεγονός ότι «δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες αλλά μόνο άνθρωποι» όπως τόνισε η πρόεδρος του Ομώνυμου Συλλόγου Σύλβια Αντώναρου.

Όπως ανέφερε η ίδια, είναι εθελόντρια εδώ και 18 χρόνια και μέσα από τον εθελοντισμό έμαθε τι σημαίνει «αξία, δημιουργία, πράξη και σεβασμός».

«Με μια χούφτα ανθρώπων εθελοντών, που πρόσφεραν μόνο ύλη και όχι μεγάλα χρηματικά ποσά όπως συνηθίζεται, διοργανώσαμε την πρώτη επίδειξη ς ΑμεΑ στην Αθήνα και αποδείξαμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να το πιστέψεις.

Μπορούμε να ανέβουμε στην πασαρέλα, να ζωγραφίζουμε, να τραγουδήσουμε, να παίξουμε θέατρο και να αγωνιστούμε ως αθλητές με έναν μόνο γνώμονα την της ψυχής μας.
Να μην μας κοιτούν διαφορετικά και να μην μας λυπούνται…
Η αναπηρία είναι ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, όχι πρόβλημα.
Θέλει να βλέπεις με τα μάτια της ψυχής και της ς και όχι με τον φθόνο….
Να μην περιμένεις να σου χτυπήσει τη πόρτα το πρόβλημα για να την υποστηρίξεις…
Αλλά να την αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητα και να την εντάξεις στην ζωή σου.
Τίποτα ακατόρθωτο τίποτα άπιαστο…άλλωστε κάνεις δεν έπαθε τίποτα από την αγκαλιά, την και την προσφορά…».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΚοινΣΕπ «Παγκόσμια Αγκαλιά», Ευγενία Φραγκούλη αναφέρθηκε στη δράστη της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς» αλλά και στα προσωπικά της προβλήματα υγείας που χαλύβδωσαν τη θέλησή της για προσφορά. «Δύο φορές δοκιμάστηκα αλλά πιστεύω ότι η αναπηρία είναι στο μυαλό. Όταν έχεις μυαλό και ψυχής, ό,τι αναπηρία κινητική και να έχεις μπορείς να την αφήσεις στην άκρη και να προχωρήσεις μπροστά. Μέσω της προέδρου μας Αθηνάς Ζέρβα, προπονήτριας Κωφών Ελλάδος ιδρύσαμε παγκόσμια αγκαλιά με κ. Ζέρβα ως πρόεδρο και τώρα γνώρισα Σύλβια Αντώναρου και γίναμε αδελφικές φίλες από την αρχή. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία και έχω γεμίσει δύναμη με αυτό που κάνουμε».

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι είναι σημαντικό μια κοινωνία να στηρίζει τα ΑμεΑ, ενώ επισήμανε ότι είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες μεταξύ του στέκομαι όρθιος και κάθομαι: «Αν μη τι άλλο εμείς που είμαστε υγιείς να σταθούν και οι άλλοι όρθιοι με τα μάτια της ψυχής και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν τα καθημερινά. Δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε τη διοργάνωση».

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη επισήμανε με τη σειρά της ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ίσοι με ίσα δικαιώματα και προσκάλεσε όλους να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Ονόματα του αθλητισμού θα συμμετέχουν στην εκδήλωση

Γιάννης Κωστάκης με 10 ρεκόρ , Δήμητρα Πασχάλη ολυμπιονίκης χρυσή στο τάε κβοντο και εκπρόσωπος πολεμικών τεχνών ανά τον κόσμο, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, γοργόνα της πισίνας χρυσή στο Δουβλίνο 2018, ο πρόσφατα ξιφομάχος Βασίλης Ντούνης, η Γεωργία Κάλτση κάνει σκι και καταδύσεις και μαραθωνονδρόμος με το αμαξίδιό της, ο Χρήστος Μελέτης, αθλητής της κολύμβησης, νεότερος ηλικιακά, ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης που χορεύει και κάνει και πολλά άλλα. Επίσης θα είναι ο Παναγιώτης Κοντογιάννης αθλητής του μπάσκετ αμαξιδίου στην Ελλάδος.

Συνολικά στην επίδειξη θα συμμετέχουν 30 μοντέλα ενώ θα στηρίξουν την εκδήλωση δεκάδες εθελοντές από Αθήνα αλλά και Βόλο.

Γκεστ σταρ της εκδήλωσης θα είναι ο μετρ της υψηλής ραπτικής Μάικ Νικολάτος.

Στο τέλος εκδήλωσης η κ. Αντώναρου παρέδωσε μία τιμητική πλακέτα στους συνδιοργανωτές ενώ η ίδια δέχθηκε ένα δώρο έκπληξη από την κ. Ευγενία Φραγκούλη για το σημαντικό της έργο και τη δύναμη ψυχής της.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος “Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες μόνο άνθρωποι”, «Η Παγκόσμια Αγκαλιά» και στηρίζουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου και χορηγοί.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει την 4η Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ στο Βόλο

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, παραμένοντας προσηλωμένος στη δέσμευσή του να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και ιδίως τις , στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» και υποστηρίζει τη διοργάνωση της 4ης Επίδειξης Μόδας ΑΜΕΑ στο Βόλο.

Η ξεχωριστή αυτή επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στις 1 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Βόλου.

Με κεντρικό μέλημα να βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη με τρόπο ουσιαστικό και χρήσιμο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ «αγκαλιάζει» την προσπάθεια αυτή που στόχο έχει την ομαλή κοινωνική ένταξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση